Загубата на Лудогорец от Славия в последния кръг от сезона

...
Загубата на Лудогорец от Славия в последния кръг от сезона
Коментари Харесай

"Лудогорец" остана на косъм от два исторически рекорда

Загубата на " Лудогорец " от " Славия " в последния кръг от сезона в Ефбет лига лиши разградчани от опцията да изравнят два популярни върха в българския футбол. Поражението с 1:3 при гостуването в столичния кв. " Овча купел " беше въобще първо за " зелените " от началото на шампионата и по този начин те пропиляха в сетния момент шанса да станат едвам четвъртият непобеден първенец на България.

Засега това достижение остава владеене единствено на двата ни футболни гранда. " Левски " основава прецедента през сезон 1948/1949 година, когато в 18 мача " сините " с ментор унгареца Режьо Шомлай реализират 15 победи и 3 равенства и печелят своята шеста републиканска купа. ЦСКА повтаря върха два пъти - през 1958 година (като ЦДНА) при осмата купа - 7 победи и 4 равни в 11 мача под управлението на Крум Милев, и през сезон 2007/2008 година - 24 победи и 6 равенства в 30 мача с треньор Стойчо Младенов при последната 31-ва купа в клубната история на " армейците ".

Също по този начин загубата от " белите " постави завършек на поредицата на " Лудогорец " от 35 мача без проваляне в шампионата, почнала в края на предишния сезон. Така разградчани останаха на крачка от абсолютния връх за най-дълга серия без загуба в елита, подложен от славния отбор на ЦСКА в края на 80-те години. Водени от легендата Димитър Пенев, " алените " остават непобедни в 36 следващи срещи от 20 март 1988 година до 3 май 1989 година

" Мисля, че от време на време е ненужно да се разяснява - съобщи разочарованият и сърдит треньор на " Лудогорец " Павел Върба. - Някои футболисти не бяха на терена, а единствено участваха. Някои, които играха, на моменти дразнеха с играта си. Мисля, че има такива, които нямат място в " Лудогорец ". Ще оставя коментара за себе си, няма да споделям имена, само че има хора, които не желаят да са част от клуба, тъй че това е. "

Все отново, завършвайки сезона единствено една загуба в 31 мача, " Лудогорец " (21 победи, 9 равни, 1 поражение) сложи нов клубен връх за най-убедителен сезон. От влизането си в А група през 2011 година разградчани непроменяемо стават първенци, само че до момента го бяха правили с минимум две загуби - при втората купа през 2012/2013 година и при седмата през 2017/2018 година

" Не бяхме с оптималния състав, с който разполагаме - добави чехът Върба след снощния мач против " Славия ". - Но това не е опрощение. Не би трябвало да се оправдаваме, че сме първенци. Празнувахме купата, само че не е опрощение за играта на някои хора през днешния ден на терена. Ако ме бяхте попитали през вчерашния ден, щях да кажа, че съм безусловно удовлетворен от това, което направихме до през днешния ден. Максимално бях удовлетворен до през вчерашния ден, само че през днешния ден имаме обеца на ухото и ще си създадем изводите. Трагедии няма да вършим, аз върша изводите за себе си. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР