Загубата на контакт с Алексей Навални, който все още се

...
Загубата на контакт с Алексей Навални, който все още се
Коментари Харесай

Приближени на Навални: Изчезването му от полезрението на Русия е тактика на Кремъл

Загубата на контакт с Алексей Навални , който към момента се намира в затворническата съветска колония, където излежава присъдата си, евентуално е сигнал за напъните на Кремъл да задълбочи изолацията му, до момента в който президентът Владимир Путин се бори за преизбиране през идващите три месеца, съобщи говорителката на Навални по-рано през днешния ден.

Притесненията за живота и здравето на Навални се разпространиха през вчерашния ден, откакто чиновници на пандиза, който се намира източно от Москва, оповестиха, че той към този момент не е в листата на пандизчиите , съобщи „ Associated Press “. Говорителката на опозиционния водач Кира Ярмиш съобщи, че неговите сътрудници и юристи не са могли да се свържат с него в продължение на една седмица. Служителите на пандиза разкриха, че той е бил изместен от наказателната колония, където излежава 19-годишна присъда по обвинявания в екстремизъм, само че не прецизираха къде е бил изпратен. Процесът по пренасяне на пандизчии в Русия е прочут със своята мистериозност , като управляващите не дават информация за местонахождението на пандизчиите в продължение на седмици, до момента в който те стигнат до друго затворническо заведение и получат позволение да се свържат със свои родственици или юристи.

„ Сега би трябвало да го търсим във всяка колония със специфичен режим в Русия, а те са към 30 в цяла Русия. Нямаме визия в коя от тях ще го намерим “, разяснява Кира Ярмиш .

Федералната работа за осъществяване на наказванията на Русия не пожела да даде коментар пред „ Associated Press “ по отношение на възможното пренасяне и местоположение на Навални. По-рано тази година различен изявен опозиционер, Андрей Пивоваров , също изчезна по време на сходно пренасяне. Преместването му от център за задържане в южния съветски район Краснодар в наказателна колония в северозападния район Карелия лиши към месец. След като пандизчиите се озоват в новото място за отнемане от независимост, чиновниците на пандиза там са задължени по закон да уведомят роднините или юристите им в границите на 10 дни, само че съгласно Ярмиш надали може да се чака, че те ще спазят тези разпореждания в тази ситуация с Навални. Говорителката на рецензия на Путин се притеснява, че управляващите евентуално ще се опитат да запазят местонахождението му в загадка колкото се може по-дълго, изключително поради обстоятелството, че в петък Путин разгласи желанието си да се кандидатира за нов шестгодишен мандат на изборите на 17 март.

След като беше запитан къде се намира сега Навални, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори, че „ няма нито предпочитание, нито опция да търси пандизчии “.

47-годишният Навални е зад решетките от януари 2021 година , когато беше задържан при завръщането си от Германия, където се възстановяваше след отравяне с нервнопаралитично вещество, за което упрекна намерено Кремъл. Опозиционерът, който водеше дейна акция против корупцията измежду съветските управляващи и организираше огромни антиправителствени митинги , отхвърли всички обвинявания против него, като посочи, че те са „ политически стимулирана вендета “.

Въпреки че преизбирането на Путин е съвсем несъмнено, поради големия му надзор върху политическата сцена в страната и все по-строгите репресии против инакомислещите, поддръжниците на Навални и други критици се надяват да употребяват предизборната акция като естрада с вярата да отслабят публичната поддръжка за водача на Кремъл и военните му дейности в Украйна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР