Загубата на Хебър в Созопол срещу Нефтохимик в отминалия кръг

...
Загубата на Хебър в Созопол срещу Нефтохимик в отминалия кръг
Коментари Харесай

Николай Митов: Трябва ни време и търпение

Загубата на Хебър в Созопол против Нефтохимик в отминалия кръг на Втора лига стана мотив за следващата доза фенски мнения по адрес на представянето на пазарджишкият отбор в този мач и треньорските решения.Това е и директният мотив да чуем и мнението на треньорът на хебърци Николай Митов.

За загубата в Созопол

" Заради това, че победния гол на домакините падна в последните секунди на срещата, може да се каже, че е злополучна, само че това не е най-важното. Дали сме паднали най-после, или преди този момент, загубата си e загуба и аз не тичам от този факт, нито желая да се извинявам. Така или другояче мачът е минал и ние би трябвало да си извлечем поучения от грешките. Ако ме питате дали ме е гняв, да – гняв ме е. Защото второто полувреме ги смачкахме и крайният резултат наложително трябваше да бъде различен. Позитивното от цялата тази работа е, че в случай че играем по този начин, непрекъснато може да ядем бял самун още напролет. Но другата година сигурно. "

За свръхочакванията към Хебър

" Да бъдем реалисти. Към момента нямаме тим за Първа лига. Аз разбирам, че към Хебър има свръхочаквания, а самият аз и сътрудниците ми от екипа сме задоволително окуражени да желаеме оптимално предно класиране и победи във всеки мач. Но тим не се прави за 3 месеца. Трябва очакване и самообладание. А мога да кажа, че търпението е последното нещо, което изгубвам. "

За опита и формата на футболистите

" Колкото и да въртиш състава, в последна сметка това са футболистите на Хебър и ние ще продължим да разчитаме на тях. Но да бъдем реалисти и да забележим къде са играли досега и какъв брой от тях са с професионален стаж.

Започвам от вратарите. Петьо Дебърлиев в последните 4-5 сезона е играл непроменяемо и единствено в Трета лига. Преди това има малко стаж в „ Б” група. Сашо Любенов пристигна от „ Б” група.

Десния ни бек Цецо Тонев също в последните няколко сезона има мачове в Трета лига. Да, Божо Васев го взехме от „ А” група. Асен Георгиев равнище „ А” група, само че не непрекъснат титуляр. Томи Папазов е 17-годишен, с доста дребен стаж при мъжете, само че пък той се показва доста добре за мен.

Продължавам нататък - Янко Ангелов играл „ А” група, само че не със статут на непрекъснат титуляр. Каракашев и Анди Краев през живота си не бяха играли професионален футбол.

Оки Хамдиев? От юношите го взехме да прави първи стъпки в професионалния футбол. Даниел Пехливанов има мачове в „ Б” група при мен, само че и много в Трета лига. Да, Весо Марчев е първокласен футболист. Везалов също има сериозен стаж. Слави Косов? Никога не е играл професионален футбол. Нашият Боги Божуркин? Има самун в него, само че е на 17 години още. Влади Гаджев не беше играл футбол 10 месеца. Ще влезе във форма, само че му би трябвало време. За Данчо Апостолов мога да кажа, че има стаж – Първа, Втора лига – да. Тото Чаворски – Трета и Втора лига е играл. Имаме трима трайно контузени – Наско Велев, Георги Андонов, Жилета е със строшен крайник. Това е ситуацията. Младите каквото могат – дават и аз съм удовлетворен в общи линии. Но отново споделям – в случай че желаеме нещата да се случват по натурален път, ще ни би трябвало време и самообладание. "

За мача с Пирин

" За Пирин мога да каже, че е доста мощен тим, в който, в случай че не се неистина, има няколко чужденци. Треньорът им залага на футбол и ще се получи първокласен мач сигурно.

Ние излизаме за победа, несъмнено. Разчитам на нашите почитатели да дойдат на стадиона в Брацигово, макар работния ден. Момчетата ще чакат тяхната поддръжка. "
Втора лига 12 кръг, събота 19 октомври  Нефтохимик 2:1краен резулат  Хебър (Пазарджик)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР