Загубата на един скъп човек мотивира няколко младежи от Варна

...
Загубата на един скъп човек мотивира няколко младежи от Варна
Коментари Харесай

Младежи основаха Фондация срещу сърдечните заболявания

Загубата на един безценен човек стимулира няколко младежи от Варна и Кюстендил да учредят дружно фондацията " Legendary Heart Tsvetoslav Raychev Foundation ". Тяхната цел е да организират благотворителни спортни събития, които да носят усмивки и хубави страсти на деца, младежи и техните фамилии. В същото време младежите искат да се даде публичност на риска от сърдечни болести при младежи от 19-35 години в България.
Те основават фондацията откакто губят безценен за тях човек- Цветослав, който напуща този свят доста млад.
Те разказват приятеля си по този начин:
" Цвети, както всички го наричахме - Едно огромно сърце, една огромна усмивка. Остър разум и заразително възприятие за комизъм.
Създаването на фондацията е нашият метод да материализираме всичко, в което Цвети вярваше. 
Цвети бе млад, благополучен, доста деен и на пръв взор в прелестно здраве. Ежедневните му натоварващи спортни занимания и неналичието на признаци сполучливо скриха хроничния ендокардит, който докара до ненадейно прекъсване на сърцето му и лиши Цвети от нас. "
Мисията на Фондацията е да се повиши обществената информираност за неочакваното прекъсване на сърдечна активност при младежите в България на възраст сред 19-35 години. Младежите имат концепция да промотират здравословния начин на живот, освободен от сърдечни болести.
Именно по тази причина основателите на Legendary Heart ще провеждат благотворителни спортни събития, които да сплотяват деца, младежи и техните фамилии.
" Надяваме се, че тъкмо посредством тези спортни мероприятия ще промотираме предварителна защита на сърдечните болести при младежите и ще ги насърчим за целенасочена грижа за своите сърца. ", споделят младежите.
Всички събрани от Фондацията средства ще бъдат употребявани за:
- подкрепяне, стимулиране и финансиране на развиването на млади спортисти; 
- разпространение на спортните достижения на млади спортисти;
- подкрепяне и финансиране опазването, ремонта и градежа на спортни съоръжения;
-закупуване и монтаж на дефибрилатори на публични места.
Може да подкрепите младежите, както и да заявите присъединяване в събития и начинания на страницата на Фондацията: Legendary Heart Tsvetoslav Raychev Foundation
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР