Загубата на БСП на местния вот в София е резултат

...
Загубата на БСП на местния вот в София е резултат
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Купеният вот и субсидията са част от причините за загубата на БСП на местния вот

Загубата на Българска социалистическа партия на локалния избор в София е резултат от взетите ограничения от ГЕРБ като купения избор, намаляването на дотацията за партиите до един лев, както и поради корпоративния и институционален избор. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице” някогашният министър на стопанската система и енергетиката Румен Овчаров.

„ ГЕРБ си изиграха играта, взеха всички ограничения за попречване на неуспеха, започнаха от отнемане на опозицията от дотация. Този акт удари непосредствено Българска социалистическа партия. С един лев дотация, партия, която желае да прави избори в цялата страна като Българска социалистическа партия, просто не може да ги направи. Не засегна ГЕРБ, не засегна Движение за права и свободи, само че засегна и демократичните сили в някакъв смисъл”, изясни той.
Българска социалистическа партия предлага дотацията за партиите да стане 8 лв. Партията ни ще възвърне парите от надвзети дотации в законово открития период, сподели Александър Симов
По думите му е имало избор от боязън да не се изгуби позиция в държавната и общинска администрация.

„ Той реши изхода от изборите в София(…) Купения избор също има някаква мощ, той тотално прекатурна резултатите в Красна поляна и Искър, без този избор Българска социалистическа партия печелеше изборите там”, съобщи още Овчаров.

Според него доста от регионите с балотаж в столицата са щели да завоюват, в случай че десни гласоподаватели са дали гласа си за Българска социалистическа партия.

Той разяснява и избора на Мая Манолова за кандидат-кмет като вярна стъпка и съобщи, че за първи път Българска социалистическа партия е призовала да се гласоподава за десни гласоподаватели.
Кирил Добрев: Сергей Станишев желае отново да е ръководител на Българска социалистическа партия Партията върви нагоре, а мандатът му в ПЕС завършва, разяснява Кирил Добрев
Овчаров изясни и че левицата в този момент би трябвало да се сплотява, а не разделя, както се случва сега и че съгласно него зад настояването на оставката на Корнелия Нинова от вътрешнопартийната съпротива се крие желанието на Станишев да стане още веднъж водач на левицата.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР