Загуба за най-добрия ни тенисист.Григор Димитров отпадна от Мастърс-а в

...
Загуба за най-добрия ни тенисист.Григор Димитров отпадна от Мастърс-а в
Коментари Харесай

Григор отпадна в Индиън Уелс

Загуба за най-хубавия ни тенисист.

Григор Димитров отпадна от Мастърс-а в Индиън Уелс, губейки в два сета от Данийл Медведев - 4:6, 4:6, написа gong.bg. 

Ето по какъв начин се разви срещата:

Григор Димитров сервира първи. При 15 равни, първото по-дълго разиграване бе извоювано от българина. И двамата с ранни неточности, само че Григор стигна пръв до опция да продобиване на гейма след офанзива към мрежата. Българинът завоюва първия гейм. Във втория Медведев повеждаше с 15:0, 30:15 и 40:30, с цел да си вземе гейма - 1:1.

Григор Димитров направи първия си ас в мача за 30:0 в третия гейм. Малко късно българинът направи двойна неточност за 40:15, само че с положително излизане на мрежата приключи гейма в своя изгода. Двамата тенисисти до този миг взимат сервирането си. В откриващата точка на четвъртия гейм Григор опита да употребява къса топка, с цел да смени темпото, Медведев обаче реагира добре и поведе. След това две следващи точки от сервис дадоха на руснака преимущество и в последна сметка взе гейма без да даде точка на Григор Димитров.

Българинът има 5 непредизвикани неточности от форхенд до този миг в срещата. В петия гейм обаче резултата бе 30:30, когато Медведев демонстрра неповторимо напредване по корта, след което и минаващ удар с цел да стигне до първа опция за пробив. Втората двойна неточност на Димитров докара до задатък с пробив на руснака.

В началото на шестия гейм пристигна ред и Медведев да направи двойна неточност за 15:15. При идната точка руснакът имаше шанс, топката срещна филето, Григор стигна до нея, само че извади удара навън. При последвалото дълго разиграване с 20 удара в него, българинът сбърка един нападателен бекхенд по диагонала. В последна сметка Медведев си взе гейма и направи 4:2. Григор Димитров изигра убеден седми гейм. При 30:0 пристигна и едно доста атрактивно осъществяване от бекхенд на мрежата за нашия тенисист. Резултатът стана 3:4.

Оптимистично бе начало на осмия гейм, Григор взе първата точка. Но по-късно последваха 3 следващи за руснака и още веднъж разликата стана от два гейма – 5:3.

Българинът отрази два сетбола при собствен сервис в гейм номер 8. Успя да изравни от 0:40, след това да направи ас, за пъкъл вземе преимущество, а най-после да приключи по диагонала с цел да понижи – 4:5.

Медведев е най-високият тенисист, който в миналото е стигал до номер 1. Руснакът сервира за първия сет и го завоюва.

Вторият сет стартира с три следващи точки на Григор. Тръгването към мрежата на българина ясно показваше желанието му да бъде много по-агресивен в мача. При 40:0 пристигна и първото по-дълго разиграване в сета. Медведев завоюва точката, само че незабавно по-късно с добре изпълнен сервис, нашият тенисист взе първия гейм във втория сет.

Хубав ретур на Григор му даде преимущество във втория гейм на втория сет, рискува в идващото разиграване, само че опитът за пай диагонал не влезе в корта. Медведев се възползва, направи 30:15, макар че Григор навлезе в корта и искаше още веднъж да е нападателен на ретур. Това се случи в идната точка. При 30:30 бе един от значимите прихологически моменти в гейма, а и мача. Късметът обаче не бе на страната на нашия тенисист и топката отскочи от мрежата с цел да излезе навън. Ас на Медведев направи геймовете 1:1.

Перфектно бе разиграване на Григор Димитров в първата точка от началото на третия гейм от втория сет, само че волето при излизането на мрежата не стигна до полето на противника. При 0:30, българинът направи страховит първи сервис, излезе на мрежата и приключи уверено. После съумя да изравни за 30:30, само че по-късно пристигна един удар от главната линия, които не влезе в полето. Медведев получи пета опция за пробив в мача и я осъществя, откакто още един удар на българина излезе навън.

Отново дълго разиграване при започване на четвъртия гейм на втория сет. Григор го завоюва, само че по-късно друга сходна замяна на удари отиде в интерес на руснака. В тези моменти първият сервис на Медведев бе главното му оръжие в дуела. Резултатът в гейма стана 30:30, когато българинът си заслужи и първата опция за пробив след ново дълготрайно разиграване. При равни 40, прелестен ретур на Димитров още веднъж му даде късмет за брейк-пойнт. Разиграване на бекхенд от двамата приключи с опит на Медведев да смени посоката и топката стигна до мрежата. 2:2, първи пробив за нашия тенисист.

Изведнъж играта на Димитров потегли, ударите му станаха плътни, точни, уверени. Българинът взе гейма на нула – 3:2 във втория сет. Това бе най-хубавият интервал за него в мача от началото.

Шестият гейм стартира с две неточности на българина. Непредизвиканите неточности във втория сет в този миг бяха относително идентичен брой за двамата, въпреки че в мача бяха много повече за нашия тенисист. Медведев спря серията на Григор и направи 3:3.

В идващия гейм едно разочароващо осъществяване при 15:0 на Григор извади топката навън, когато изглеждаше, че всичко ще се развие отлично в този седми гейм от сета. Сякаш тази точка повлия на развоя на гейма прекалено много. Димитров направи две следващи двойни неточности и резултатът стана 30:40. Медведев завоюва за 4:3, само че геймът изглеждаше по-скоро подарен от българина, в сравнение с извоюван от руснака.

Рекордно дълго разиграване при започване на осмия гейм на сета, Димитров сбърка бекхенд по правата. След това Медведев извърши два положителни сервиса, а Григор не съумя да ги върне в полето. Гейм на нула за руснака – 5:3 във втория сет.

Българинът показва темперамент, поведе с 40:0 в идващия гейм, единствено с цел да сътвори усещане, че може да изпусне контрола. След двойна неточност, довела до 30:40, геймът бе взет – 4:5.

Медведев си взе гейма и завоюва успеха в два сета - 6:4, 6:4. Руснакът още няма купа през календарната 2024 година, само че победи в дуела поради ефикасен първи сервис. Медведев пропусна да вземе едвам 5 точки на първи сервис и създаед условия за пробив с вариране на позицията си при ретур. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР