„Загрижени сме за съдбата на общинската ни болница МБАЛ Д-р

...
„Загрижени сме за съдбата на общинската ни болница МБАЛ Д-р
Коментари Харесай

Веска Ненчева: Загрижени сме за съдбата на болницата в Карлово

„ Загрижени сме за ориста на общинската ни болница МБАЛ " Д-р Киро Попов " в Карлово, по-точно акушеро-гинекологичното поделение “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Веска Ненчева на конференция в Карлово.

Тя благодари на народните представители от левицата и специалистите от здравната комисия в Народното събрание за бързата реакция във връзка импортирания сигнал, както и за поддръжката за решаването на този проблем. „ Получихме сигнал, че е отказано заплащането на 12 пътеки, а това е извънредно обезпокоително. Това значи, че хората ще би трябвало да употребяват здравни услуги на повече от 100 км - в Пловдив “, изясни тя. Ненчева акцентира, че тази болница обслужва 7 общини и над 100 000 души.

Георги Йорданов: Тук, където са се раждали потомците на Ботев и Левски, няма да има повече карловци

„ Тук, където са се раждали потомците на Ботев и Левски, няма да има повече карловци. Ще има пловдивчани “, съобщи националният представител Георги Йорданов.„ Поради неналичието на един анестезиолог, РЗОК-Пловдив отхвърля да подписа контракт за закупуване на услуги в региона на акушеро-генекологичната помощ. Това значи, че в гр. Карлово няма да се заплащат раждания от Касата, няма да се заплащат и други хирургични действия в тази област “, добави депутатът. Той разяснява, че това решение го изненадва, тъй като няма по какъв начин нуждаещите се дами да се насочват към болница на 100 км.

„ В колите за спешна помощ ли би трябвало да раждат дамите? Има случаи, когато става въпрос за живота на родилките “, акцентира той. „ Впечатлява ни циничното отношение от страна на шефа на РЗОК доктор Магдалена Петрова. Отделението не се закрива, само че може да работи единствено против възнаграждение в брой. Защо да се заплаща нещо, което е обезпечено от бюджета на Касата? “, попита Йорданов. Според него, в случай че карловци позволен отделението да бъде затворено, те се простят с него.

Проф. Георги Михайлов: Решението на шефа на РЗОК-Пловдив е нелегално

„ Става въпрос за безчинство на шефа на РЗОК-Пловдив и нейното решение е безусловно нелегално. Отделението има разполагаем 4 анестезиолози и може да продължи да работи, както до момента “, безапелационен е националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов. " Да карат родилки на 60-100 км е нито морално, нито законно и е неприемливо. Затова считам, че шефът на РЗОК-Пловдив би трябвало да бъде отстранена ", уточни той. Михайлов акцентира, че ще сложи в Народното събрание като цяло въпроса за общинските лечебни заведения, тъй като са наказани на доизживяване. „ 2.5 млн. българи ще останат без налична, своевременна и сложна здравна помощ “, сподели още той.

Анелия Клисарова: Акушеро-генекологичното поделение в Карлово би трябвало, даже при загуба, да бъде предпазено от страната

Депутатът от левицата Анелия Клисарова изясни, че заповедта на РЗОК-Пловдив е атакувана в Административния съд в Пловдив, само че до момента в който няма решение на съда тя е в действие. „ Само преди няколко месеца приехме Националната здравна карта. Българска социалистическа партия съобщи, че тази карта не е вярно структурирана, само че не бяхме чути. Ето, виждате до къде води това “, съобщи тя.

" Акушеро-генекологичното поделение в Карлово трябваше, даже при загуба, да бъде предпазено от страната. Защото целият район има потребност от това поделение. Точно изпълнителната власт е виновна за това. Парите на жителите не отиват в НЗОК, а в Национална агенция за приходите, финансово министерство “, посочи Клисарова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР