Загрижени родители инициираха петиция за продължаване на дистанционното обучение до

...
Загрижени родители инициираха петиция за продължаване на дистанционното обучение до
Коментари Харесай

Родители бесни: Лудост е да пуснем децата на училище

Загрижени родители предизвикаха петиция за продължение на отдалеченото образование до края на годината поради концепцията, стартирана от просветителния министър Красимир Вълчев, децата от 7 и 12 клас да се върнат в учебно заведение.

БЕХ и неговите сдружения отсрочили откриването на нови публични поръчки

Седмокласникът Краси и неговата майка разясниха пред bTV, че учениците не би трябвало да се връщат в класните стаи.

" Това е безумство - в края на образователната година да пуснем децата на учебно заведение. Досега за какво стояха у дома? Категорично няма да пусна децата си на учебно заведение, до момента в който не мине пикът на болестта ", сподели Кристина Николаева.

" Как тези деца, които са рисков контингент, ние ще ги пуснем в учебно заведение, по какъв начин ще пуснем учителите, които не са в млада възраст? Рискът е доста огромен, цялата карантина къде отива? ", разяснява и Надежда Георгиева, също майка на седмокласник.

Асоциация " Родители " утвърждават концепцията, само че при избрани условия - съблюдаване на физическа отдалеченост, най-малък престой в учебно заведение, честа стерилизация. Една от опциите е класовете да бъдат разграничени на две и децата да учат в две разнообразни смени.

Идеята децата да се върнат в класните стаи бе обявена от премиера Бойко Борисов във връзка с идните изпити.

" За тях е значимо физически да завършат учебните заведения, тъй като това им важи и по-късно за кандидатстването ", сподели той.

" Изпитите ще бъдат най-вероятно през юни месец, най-вероятно при започване на юни ", посочи просветителният министър Вълчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР