Загреб/Подгорица. Силните пожари, които бушуват по Адриатическото крайбрежие, наложиха евакуация

...
Загреб/Подгорица. Силните пожари, които бушуват по Адриатическото крайбрежие, наложиха евакуация
Коментари Харесай

МКД : Пожари в Хърватия и Черна гора, евакуирани са туристи

Загреб/Подгорица. Силните пожари, които бушуват по Адриатическото крайбрежие, постановиха евакуация на почиващите в засегнатите региони, оповестява македонското електронно издание МКД.
Пожарите към момента са дейни по крайбрежието на Черна гора. На полуостров Лущица край Грабовица огънят в допълнение е бе заздравен от ветровете. Ситуацията в прилежащите обитаеми места е под надзор, тъй че няма нужда от евакуация на жителите.
" Ситуацията на терена е доста сложна. Огромният пожар се популяризира от мощен вятър. Борис се и се надяваме, че бързо ще потушат огъня “, съобщи Максим Мандич, командващ избавителните служби в известния град Котор.
Част от популацията на крайбрежен град Тиват е евакуирано в понеделник заран поради мощни пожар,избухнал към три часа сутринта (местно време).
Досега с кораби са евакуирани над 100 души, само че към 20 локални поданици отхвърлят да изоставен домовете си. Ситуацията съгласно черногорските медии е доста сериозна, някои от жителите са скочили в морето, с цел да се спасят от стихията. Към момента те са изведени на безвредно място.
Според полицията пожарът има две огнища и към този момент огнеборците не са съумели да ги локализират.
В региона на столицата Подгорица също бушуват пожари, чиито брой в неделя доближи до 33.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР