Zagreb Open, първи кръгДимитър Кузманов – Вит Копжива 4-6, 6-1,

...
Zagreb Open, първи кръгДимитър Кузманов – Вит Копжива 4-6, 6-1,
Коментари Харесай

Димитър Кузманов претърпя поражение на старта в Загреб


Zagreb Open, първи кръг

Димитър Кузманов – Вит Копжива 4-6, 6-1, 3-6

Димитър Кузманов отпадна в първи кръг от главната скица на Чалънджър шампионата в Загреб след загуба от петия подложен Вит Копжива (№171). Мачът се доигра през днешния ден, откакто нощес бе пресечен при започване на втория сет, само че българинът не съумя да се възползва оптимално от ситуацията и бе заставен да се помири с проажението.

Опонентите си размениха по два пробива първоначално, след което Кузманов съумя да запише нов брейк и да поведе с 4-2. Впоследствие обаче в играта на пловдивчанина настъпи спад и той разреши на Копжива да му отнеме самодейността. Чешкият тенисист изигра най-силния си интервал в дуела и реализира цялостен поврат, спечелвайки първия сет с 6-4.

Кузманов проби за 2-0 във втория сет, само че незабавно по-късно играта бе спряна и се наложи дуелът да се доиграе през днешния ден. Прекъсването обаче не се отрази отрицателно на българина и той усили преднината си. Копжива избави два следващи брейкпойнта и понижи резултата, само че това не спря стремежа на Кузманов, който завоюва изрично втората част с 6-1.

Втората ни ракета обаче не съумя да резервира положителния темп и след почивката и се оакза догонващ при 0-3. Кузманов върна интригата като редуцира пасива си до 3-4, само че силите му не стигнаха за освен това и в последна сметка международният №194 отстъпи с 4-6, 6-1, 3-6 след два часа и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР