Загреб. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с

...
Загреб. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова проведе среща с кмета на Загреб Милан Бандич

Загреб. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова организира среща с кмета на Загреб Милан Бандич. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . По време на срещата двамата разговаряха за продължение на съдействието сред двете столици в региона на културата, превоза и околната среда.
" Големите градове сме изправени пред общи провокации, по тази причина е значим разговора сред столиците ", сподели Фандъкова. София и Загреб ще си сътрудничат в региона на екологията, запазване на околната среда и превоза. Това са значими за огромните градове тематики по отношение на чистотата на въздуха.
Загреб има интерес към насъбрания опит на София в построяването на метрото. В момента хърватската столица приготвя собствен общоприет проект за създаване на метро. Кметът Фандъкова уточни, че метрото на София е план даван за образец от Европейската комисия и предложения екип от Загреб да посети града и да се запознае със строителството на метрото.
Двата града споделят общи провокации и в региона на оползотворяването на битовите боклуци. Загреб сега приготвя план за създаване на система за отнасяне на битовите боклуци.
Загреб се интересува и от опита на София при посрещането на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз. София е добър образец като град-домакин. " Предстои Загреб да поеме председателството след година и половина и опита на българската столица ще бъде доста значим ", уточни господин Бандич.
Кметът на София Йорданка Фандъкова и министър-председателят Бойко Борисов участваха на откриването на монумент на Иван Вазов в Загреб.
Фандъкова благодари на кмета на Загреб и посланика на България в Хърватия за слагането на паметника на Патриарха на българската литература в загребския парк „ Бундек ”. Вазов е признакът на чистотата на българския език и нашите сънародници, които живеят в хърватската столица, ще имат опция да поднесат своите цветя на празници като 24 май. " София и Загреб от години развиваме дейни взаимоотношения в региона на културата ", уточни още кметът Фандъкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР