Загреб. Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на два хеликоптера

...
Загреб. Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на два хеликоптера
Коментари Харесай

„Политика“ : Държавният департамент одобри продажбата на два вертолета Black Hawk на Хърватия за 115 милиона долара

Загреб. Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди продажбата на два хеликоптера Black Hawk и съответното съоръжение на Хърватия, като договорката ще бъде на стойност 115 милиона $, написа белградският всекидневник „ Политика “ , като се базира на изявления в хърватската преса.
Държавният департамент е уведомил за решението си Конгреса. Както се оповестява, зелената светлина от американското външнополитическо ведомство е значима процедурна част от вероятната продажба, за чиито елементи са се договорили Пентагонът и Министерството на защитата на Хърватия.
Миналата година Съединени американски щати утвърдиха военна помощ за Загреб на стойност 53 милиона $, които трябваше да бъдат употребявани за развиване на вертолетните благоприятни условия.
Като част от тази помощ, Хърватия ще получи два хеликоптера Black Hawk, съоръжение и аварийни елементи, както и летателна подготовка.
Според HRT, Хърватия е решила да модернизира в допълнение своята бойна ескадра и да закупи спомагателни вертолети и военно съоръжение.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР