Заграденият от две години терен от 300 квадрата до Централна

...
Заграденият от две години терен от 300 квадрата до Централна
Коментари Харесай

Ремонтират частен имот с парите от Бойко

Заграденият от две години терен от 300 квадрата до Централна поща още веднъж стана проблематичен за общината. Този път по отношение на реконструкцията на площада. Старите врачански плочи, с които е затрупан, ще бъдат демонтирани, както и в останалата част на пл. " Централен ".

" Подготвяме заповед за достъп до парцела. Така ще можем да работим там, а до март на мястото ще има нова настилка като на целия площад ", обясниха от градската администрация. Надеждите на властта са, че сегашните притежатели ще дадат позволение за ремонта зад вдигнатите от тях загради.

30 са наследниците на апетитния парцел и съвсем всички са се съгласили да одобряват една рационална цена. Само един от тях още упорства да се вземе най-малко един милион лв. за терена.

„ Никога няма да платим цена, по-голяма от оценката на един оценител. Общината няма да даде позволение за строителството на каквато и да е постройка на мястото ”, акцентират от " Стефан Стамболов " 1. Точна оценка на оценител обаче до момента няма. Докато двете страни са спорили през годините, са предлагани суми от порядъка на 400 000 и 600 000 лв.. За милион въобще не било ставало въпрос.

Общината към момента води 3 каузи със притежателите. Вариантът управата да предприеме нещо, в случай че изпод излезе археология, не е реален. Теренът е върху бетонната плоча на подлеза и към него всичко е разрушено преди години.

Имотът е върнат на наследниците в края на 90-те години със заповед на тогавашния регионален шеф Андон Андонов. Въз основа на документ за благосъстоятелност от община Пловдив беше издадено позволение на реститутите да построят четири търговски обекта. Преди няколко години обаче администрацията реши, че тези 300 кв. метра са реституирани непозволено, вследствие на което апелира заповедта на възобновяване на парцела. Според общинските адвокати въпросното парче земя е част от общественото площадно пространство, което не предстои на реставрация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР