Заглавието не би трябвало да изненадва никого, защото навярно всеки

...
Заглавието не би трябвало да изненадва никого, защото навярно всеки
Коментари Харесай

Когато родителите се карат, децата изпитват страх

Заглавието не би трябвало да изненадва никого, тъй като вероятно всеки има спомен от ужаса, който е изпитвал при звуците на затръшнати врати, сподавени обидни думи и изобщо - прояви на неразбирателства и спорове сред родители. 

Скандалите и разногласията, изключително когато се повтарят или проточват във времето, унищожават чувството за сигурност у децата. Да, те се опасяват от караниците, само че им вредят не толкоз крясъците, колкото мисълта, че няма на кого да разчитат, тъй като мама и тате не се схващат. Именно враждебното отношение сред родителите поражда поведенчески разстройства у дребните, които се демонстрират в бъдеще.

А деца, които са били очевидци на принуждение сред родителите си, страдат от същите душевен разстройства, от които страдат и децата, жертви на принуждение, твърди психологът и сватбен терапевт Пол Колман.

Ето някои препоръки от книгата му " Нека поговорим... Родители и деца - магията на триумфа ":

Рано или късно детето ще вникне в същността на връзките ви с вашия партньор - не може да скриете истината. Проблемът е дали тя ще го накара да се усеща обезпокоеното и нестабилно.

- Ако се опасявате, че мощно разгорещеният спор е стигнал до ушите на детето ви, изразете съпричастност към неговите паники: 

" Сигурно това много те е обезпокоило и в този момент се чувстваш малко нервна. ",  " Съжалявам, че трябваше да чуеш това. "

- Ако казусът към този момент е позволен, уведомете детето - не е нужно то да знае детайлности, само че за него е от голямо значение да разбере, че обстановката се е трансформирала към по-добро.

.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР