Загиналият работник в бетонобъркачка край бойчиновското село Портитовци е 44-годишният

...
Загиналият работник в бетонобъркачка край бойчиновското село Портитовци е 44-годишният
Коментари Харесай

Вижте кой е загиналият мъж в бетонобъркачка в Монтанско /снимки/

Загиналият служащ в бетонобъркачка край бойчиновското село Портитовци е 44-годишният Георги Гиков Георгиев, научи организация BulNews. Той е бил оператор на бетонов възел, където се строи дребна Водноелектрическа централа. Георгиев е от Бойчиновци и е работил на обект на компания „ Огоста Енерджи” – София, който се намира по поречието на река Огоста.
Припомняме, че нещастието се е разиграла през вчерашния ден към 16.30 часа. След края на работата Георги влезнал да почисти стените на металния бункер, където се бърка сместа, от наслоения бетон. Докато работел, машината се задействала, валяците се завъртели, в барабана влезнали пясък и вар и устройството почнало да бърка. Бъркачките завлекли служащия и той умрял за секунди. Според проверяващите огромната машина е електронна и се ръководи посредством компютърна система, която все още към момента не е ясно по какъв начин се е задействала сама.
Мъжът всеки ден след работа е почиствал машината и до в този момент не е имал никакви проблеми. Какво тъкмо е станало през вчерашния ден и по какъв начин бетонобъркачката се е задействала ще се обяснява от полицията и инспекцията по труда.
По данните на трудовите инспектори Георгиев е имал трудов контракт и е работил на възела изцяло законно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР