Загиналите в Иран при земетресението на границата с Ирак станаха

...
Загиналите в Иран при земетресението на границата с Ирак станаха
Коментари Харесай

Жертвите в Иран след мощния трус станаха 407, ранените - близо 6700

Загиналите в Иран при земетресението на границата с Ирак станаха 407, заяви представител на избавителните служби, представени от Асошиейтед прес.
Ранените са близо 6700.Следобед спасители се опитваха да открият възможни оживели след мощния трус, разлюлял нощес провинции Керманшах в Западен Иран и няколко региона в Ирак, показва Франс прес.
Епицентърът на земетресението с магнитуд 7,3 е бил в Ирак, напълно покрай иранската граница, на към 50 км северно от иранския град Сарпол е Захаб, който е потърпевш най-тежко.
Жертвите там са 280. Според ирански медии жена и кърмаче са извадени живи от отломките на къща в Сарпол е Захаб. В прилежащия окръг Далаху са унищожени 100 % от селата, показват представители на локалните управляващи. Иранското държавно управление изпрати 22 000 палатки, 52 000 одеала, 17 тона ориз и 100 000 консерви на популацията на бедстващите региони. Раздадени са и 200 000 бутилки с вода. Макар земетресението да се е почувствало мощно в иракската столица Багдад и няколко иракски провинции, починалите в Ирак са 8, а ранените 336, написа novini.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР