Загиналите в Иран при земетресението на границата с Ирак станаха

...
Загиналите в Иран при земетресението на границата с Ирак станаха
Коментари Харесай

Жертвите в Иран след мощния трус станаха 407, ранените - близо 6700

Загиналите в Иран при земетресението на границата с Ирак станаха 407, заяви представител на избавителните служби, представени от Асошиейтед прес.

Ранените са близо 6700. Следобед спасители се опитваха да открият възможни оживели след мощния трус, разлюлял нощес провинции Керманшах в Западен Иран и няколко региона в Ирак, показва Франс прес.

Епицентърът на земетресението с магнитуд 7,3 е бил в Ирак, напълно покрай иранската граница, на към 50 км северно от иранския град Сарпол е Захаб, който е потърпевш най-тежко. Жертвите там са 280. Според ирански медии жена и кърмаче са извадени живи от отломките на къща в Сарпол е Захаб. В прилежащия окръг Далаху са унищожени 100 % от селата, показват представители на локалните управляващи.

Иранското държавно управление изпрати 22 000 палатки, 52 000 одеала, 17 тона ориз и 100 000 консерви на популацията на бедстващите региони. Раздадени са и 200 000 бутилки с вода.

Макар земетресението да се е почувствало мощно в иракската столица Багдад и няколко иракски провинции, починалите в Ирак са 8, а ранените 336.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР