Загиналите от опустошителното земетресение в Албания вече са 49, а

...
Загиналите от опустошителното земетресение в Албания вече са 49, а
Коментари Харесай

Намаляват шансовете за откриване на нови оцелели от земетресението в Албания

Загиналите от опустошителното земетресение в Албания към този момент са 49, а ранените към 2000.

Надеждите да се открият нови оживели под руините към този момент са извънредно слаби, само че търсенето ще продължи, до момента в който към момента има хора в неопределеност, а те сега са десетки, по тази причина избавителните интервенции не престават в големи мащаби, разкри журналистът Росен Цветков, който дойде в Дуръс няколко часа след разрушителния трус.

Спасителните работи се затрудняват и от вторичните земетресения, някои от които са от 5 по Рихтер.

За благополучие, нашите сънародници в Албания не са потърпевши. Повечето от тях са съумели да се изнесат от региона на Дуръс. Днес са пристигнали и помощи от българския Червен кръст.

Най-големият проблем на хората там в този момент е, че огромна част от тях нямат домове и живеят на палатки, а идва зимата. Някои са настанени в хотели в региона. Прогнозите на албанските управляващи са, че ще им би трябвало към година, с цел да изградят нови домове за тези, които са изгубили къщите си.

Сред жертвите на бедствието е и годеницата на сина албанския министър председател Еди Рама. 24-годишната Кристи Речи е била заровена през вчерашния ден дружно с родителите си и брат си.

Междувременно интервенциите не престават. Но избавителните екипи са лимитирали напъните си до рухнал хотел в Дуръс. Местните всеки ден изживяват ужаса отначало, тъй като вторичните земетресения не престават.

След България, Хърватия също отпуска помощ за потърпевшия регион - от 135 хиляди евро. Папа Франциск направи подаяние от 100 000 евро, а фондация „ Отворено общество " отпуска половин милион $.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР