Загиналата при падналата лавина в Пирин Ния Николаева Трехнан е

...
Загиналата при падналата лавина в Пирин Ния Николаева Трехнан е
Коментари Харесай

Близки на починаталата след лавина преводачка просълзиха мрежата с трогателни думи за нея!

Загиналата при падналата лавина в Пирин Ния Николаева Трехнан е известна в средите на планинарите и на алпинистите, излиза наяве от опечалени нейни другари във " Facebook ", написа " Телеграф ". Изкачвала е върхове в Европа. " Тя ме заведе за първи път в пирин преди 8 години. Беше неповторим човек... Добротата и скромността й бяха за образец. Обичах я като сестра. Синаница беше едно от обичаните й места... ", показа с тъга приятелката й Анна-Мария Маркова в обществената мрежа.

Учителка на Ния също прочувствено изрече съболезнования и призна, че я боли от загубата на момичето.

" Сбогом, Ния!
Планината обича смелите...
Едно от най-усмихнатите и кротки деца, които съм учила!...
Дано си в един по-добър свят!
Трудно ми е да допускам... "


Ния приключва 9-а ГЕФ " Алфонс дьо Ламартин " през 2011 година. Приета е в компетентност френска лингвистика в Софийския университет Свети Климент Охгридски и след специализация във Франция приключва магистратура по превод в същия университет. Интересува се от модерна литература, културология и педагогика. Сред създателите, които е превеждала, са Блез Сандрар, Франсис Жан и Андре Жид .

Баща й Никколай Трейман дружно с брат си Димитър са от остаряла фотографска фамилия. Собственици са на веригата фотоателиета " Братя Трейман " /
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР