Загадката около новия собственик на най-скъпия жилищен имот в света

...
Загадката около новия собственик на най-скъпия жилищен имот в света
Коментари Харесай

Собственикът на най-скъпото имение в света беше разкрит

Загадката към новия притежател на най-скъпия жилищен парцел в света - Шато Луи XIV най-сетне беше разкрита.

Продажбата на френският палат за 300 млн. $ разсъни любознанието на мнозина, откакто най-малко 2 експертни отчета го оповестиха за " най-скъпия дом в света ".

 Снимка 329814
Източник:

Имението, което се намира в покрайнините на Париж и близо до Версай, се простира на 5000 кв. м. и е ситуирано в парк с повърхност от 227 декара.

Самоличността на купувача до момента се пазеше в загадка, само че авторитетният американски всекидневник New York Times разкри в скорошна обява, че това е престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед Бин Салман.

 Снимка 329813
Източник:

Разследването на вестника демонстрира, че първокласният парцел е част от редица екстравагантни покупки на саудитския принц, измежду които се открояват картина на Леонардо да Винчи за 450 млн. $ и супер първокласна яхта за 500 млн. $.

Според New York Times собствеността на Шато Луи XIV е скрита посредством разнообразни компании във Франция и Люксембург, които в последна сметка са благосъстоятелност на Eight Investment Company.

 Снимка 329811
Източник:

Тази компания се ръководи от ръководителя на персоналната фондация на Бин Салман, съгласно вестника, който разказва и другите разточителни разноски на принца.

Бин Салман е считан за модернизатор, който се пробва да модернизира Саудитска Арабия, лобирайки за повече цивилен права в безспорната монархия.

 Снимка 325066
Източник:

По негово гледище в страната бяха позволени музикалните концерти, стартира отварянето на киносалони, приготвят се вложения в туризма и развлекателната промишленост. Дори дамите в консервативната страна получиха повече права.

Престолонаследникът се прочу и с чистката в ръководещите кръгове, откакто по негова заповед бяха арестувани към 200 членове на държавния и бизнес хайлайф в кралството.

 Снимка 322418
Източник:

Арестуваните, измежду които членове на кралското семейство, някогашни министри и милиардери бяха упрекнати в корупция, а немалка част от благосъстоянията им бяха иззети в интерес на страната.

Разкриването на собствеността на принца може да му донесе обвинявания в двуличие, защото сега той упорства елитът на Саудитска Арабия да одобри по-малко обилен метод на живот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР