Загадката на златните конуси от бронзовата епоха, открити в Европа

...
Загадката на златните конуси от бронзовата епоха, открити в Европа
Коментари Харесай

Загадката на златните конуси от бронзовата епоха, открити в Европа

Загадката на златните конуси от бронзовата ера, открити в Европа …През последните 170 години, при разнообразни условия, европейските археолози са разкрили четири красиво украсени златни конуси от бронзовата ера. Те са основани в един и същи жанр, само че с незнайно предопределение (HiddenTruth.site).Три от тях са открити в Германия и един във Франция.Първият е открит в Германия през 1835 година и получава името Златната шапка на Шиферщад. Вторият е открит в Авантон (Avanton), Франция през 1844 година и получава името Авантон Вен.Третият е открита в немска Бавария през 1953 година и носи името Златната шапка на Ецелсдорф-Бах. Четвъртият е наименуван Берлинската златна шапка, само че дата и мястото на разкриване са незнайни (вероятно Германия или Швейцария). Той е открит на търг за антики през 1996 година и се озовава в музей.

 z1 - Загадката на златните конуси от бронзовата ера, открити в Европа
Както демонстрират имената, в археологията тези предмети се назовават ​​ ”шапки ”, само че в реалност тяхното предопределение остава незнайно и до през днешния ден. Възрастта и на четирите артефакта се прави оценка на 3-4 хиляди години.
Много коментатори в интернет допускат, че те са антични ритуални фалоси, само че учените не са съгласни с тази версия. Първо, тъй като всички тези “шапки ” са кухи, т.е. те са покривали нещо, и второ, три от тях имат подострен връх.По дължина конусите са сред 29 см до 88 см, тежат от 285 до 490 грама, направени са от фино листово злато.Четете още: Най-сензационната находка в света е скрита в банков сейф във ВарнаИзображенията, покриващи тези “шапки ”, също са доста необикновени. Те не са единствено образно красиви, само че имат симетричност и подреденост.Особено необикновени са моделите на Шапката на Ецелсдорф-Бах, където има изображения на кръгове (слънце?) и колела със спици. За моделите на Берлинския конус даже има версия, че е изобразен неповторим астрономически календар, който регистрира лунни и слънчеви дни.

 z2 - Загадката на златните конуси от бронзовата ера, открити в Европа
Още по-любопитен е фактът, че шарките на “шапките ” са доста сходни на моделите на по този начин нареченото Твърдо покривало от Уелс, основано от листово злато преди към 3,5 хиляди години, т.е., към същите епохи на златните “шапки ”.Това „ покривало “ е намерено през 1833 година, на хълма Bryn yr Ellyllon, което се превежда като „ Хълмът на феите “ или „ Хълмът на гоблините “. „ Наметалото “ е било върху скелета на човек, само че от скелета било останало доста малко.

 z3 - Загадката на златните конуси от бронзовата ера, открити в Европа
Както “шапките ”, по този начин и “наметалото ” демонстрират, че са основани от една и съща, и богата просвета. По всяка възможност прото-келтска, за която се знае доста малко.Има артефакти със същия жанр на направа, които са открити също в Германия – по този начин нареченото Еберсвалдското богатство, състоящо се от 8 златни купи с шарки и доста тънки златни гривни от тел за ръце и крайници.

 z4 - Загадката на златните конуси от бронзовата ера, открити в Европа
Съкровището на Еберсвалд се смята за една от най-важните европейски археологически находки от бронзовата ера. Сега, то се съхранява в Русия, където е изнесено от Германия след края на Втората международна война.Привържениците на различната история свързват златните “шапки ” с античните каменни структури от неолита във Англия и други европейски страни. Според тях, в структури като Стоунхендж (Stonehenge) и Нюгрейндж (Newgrange) има специфични дупки в камъните, в които тези “шапки ” евентуално са били слагани.

 z5 - Загадката на златните конуси от бронзовата ера, открити в Европа
Конусите, сложени в тези дупки, били „ презаредени с силата на камъните “ и можели да основават красиво златисто зарево, което обгръщало тези каменни структури и им придавало мистично хубав тип.За какво в действителност са служили тези златни “шапки ”, към момента не е открито сигурно нищо …
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР