Загадката на Sofia24.bg на 1 юни е свързана с една

...
Загадката на Sofia24.bg на 1 юни е свързана с една
Коментари Харесай

Нейната външност я нарежда сред най-популярните секссимволи за всички времена! Познахте ли я?

Загадката на Sofia24.bg на 1 юни е обвързвана с една американска актриса и модел. 

Нейната осанка я подрежда измежду най-популярните секссимволи на 50-те години на ХХ век. Ранната ѝ и загадъчна гибел я трансформира в попикона. Познахте ли я? 

Норма Джийн Мортънсън е родена в Окръжна болница в Лос Анджелис на 1 юни 1926 година. По-късно става известна като Мерилин Монро. Тя е носителка на 2 награди " Златен глобус “ и е номинирана за две награди БАФТА “. От 1960 година има звезда на Холивудската алея на славата.

По време на късия си живот, Монро превъзмогва тежкото си детство и се трансформира в един от най-големите и сполучливи секссимволи и актриси на всички времена. Проблемите й в персоналния живот притеглят вниманието на всички. Тя се бори със злоупотребата с наркотични субстанции, с депресия и тревога. Има общо три брака, като два от тях са необятно рекламирани. Това са връзките й с бейзболната звезда Джо Димаджо и драматурга Артър Милър, като и двата приключват с развод.

Мерилин е третото дете в фамилията на Гладис Пърл Монро. Младата актриса по този начин и не научава кой е същинският ѝ татко. Гладис била финансово нестабилна, а по-късно и душевен смутена, по тази причина Монро прекарва по-голямата част от детството си в разнообразни приемни фамилии и сиропиталища. През 1934 година Гладис е диагностицирана с параноична шизофрения и е настанена в психиатрична клиника, а Мерилин остава сама.

През 1937 година другари на фамилията - Грейс и Док Годард, взимат Мерилин при тях за няколко години, до момента в който майка ѝ им заплаща по 25 $ на седмица за нея.

На 16-годишна възраст, Мерилин взема решение да се омъжи за сина на съседите - Джим Дохърти, с цел да избегне вероятността от настаняването ѝ още веднъж в сиропиталище. Женят се на 19 юни 1942 година. През 1946 година Мерилин и Джим Дохърти се развеждат. Това е годината, в която тя подписва първия си кино контракт и сменя името си публично на Мерилин Монро.

Първата й по-малка роля е в престъпната драма " Асфалтовата джунгла ". Монро впечатлява критиците с осъществяването си като Клаудия Касуел във " Всичко за Ева ".

Тя поставя начало на звездната си кариера с основна роля в " Ниагара " и в музикалният шлагер " Джентълмените избират русокоски ". След това всичко е известно, играе в " Как да се ожениш за милионер ", " Няма различен бизнес като шоубизнеса " и " Проклетите 7 години " и се превръща в една от най-известните холивудски актриси.

Няма деца макар мощното си предпочитание за такива. Умира на 36 години от свръхдоза барбитурати в дома си, в Лос Анджелис, на 5 август 1962 година. Въпреки че гибелта е оповестена като вероятно самоубийство, множество конспиративни теории го отхвърлят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР