Загадка на пътя буди недоумение в шофьорите в Пловдив, сигнализира

...
Загадка на пътя буди недоумение в шофьорите в Пловдив, сигнализира
Коментари Харесай

Загадка от Пловдив: Какво трябва да направите на това кръстовище?

Загадка на пътя буди неразбиране в водачите в Пловдив, алармира свидетел, представен от TrafficNews. Водачите, които се движат в посока от бул. “Копривщица ” към „ Пещерско шосе ”, са изправени пред задачата да разгадаят какво в действителност значат поставените знаци. На кръстовището има знак за път с преимущество, подобен за неосъществим завой на ляво, както и стоп.
И в задачата се пита кой в действителност е с преимущество? Ако съдим по знаците – никой! Все отново правилният отговор на загадката е, че знакът стоп в картинката е непотребен. Заради ремонт прелезът ще е затворен в идващите три дни, като е изменена организацията на придвижване на булеварда.

Затова са сложени и двата спомагателни знака, единствено че общинските чиновниците са не запомнили да махнат стопа. И по този начин водачите набиват спирачки до момента в който са с преимущество, други се чудят дали нямат пропуски в познанията по Правилника за придвижване по пътищата. Дано обаче тези мисли, които лишават вниманието на водачите, не станат причина за някоя сериозна злополука на прелеза.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР