Загадка на Алберт Айнщайн е решена благодарение на липсващата страница

...
Загадка на Алберт Айнщайн е решена благодарение на липсващата страница
Коментари Харесай

Открита липсваща страница реши „загадка“ на Айнщайн

" Загадка " на Алберт Айнщайн е решена с помощта на изчезналата страница на ръкопис, която се появява в набор негови писма, добити от Еврейския университет в Йерусалим.
Страницата, написана на ръка, е част от приложение към публикация от 1930 година за напъните на носителя на Нобелова премия за унифицирана доктрина на полето, бе открита измежду 110-те страници на архивите на Алберт Айнщайн, получени преди към две седмици.
Повечето документи съставляват ръкописни математически калкулации по научните писания на Айнщайн в края на 40-те години.
Има и писма, в които роденият в германия Айнщайн написа на сътрудници, които се занимават с редица научни и персонални въпроси, в това число и едно до неговия наследник, Ханс Алберт.
Писмото от 1935 година до сина му показва угриженост за възхода на нацистката партия в Германия.
Почти всички документи са били известни на откривателите и са налични под формата на копия - " от време на време по-добри копия, от време на време доста калпави копия ", сподели Ханох Гутфройнд, теоретичен консултант по университетските архиви на Айнщайн.
Гутфройнд, който е професор по физика и някогашен президент на университета, съобщи, че приложението от осем страници на единната доктрина от 1930 година в никакъв случай не е било оповестено, макар че откривателите са имали копия от него.
" Но в копията, които имахме, липсваше една страница и това беше проблем. Това беше пъзел ", сподели Гутфройнд пред AFP.
„ И за наша изненада, за наша наслада, тази страница към този момент е тук. Дойде с новия материал “, сподели той.
От университета споделят: " Тази публикация е един от многото в опитите на Айнщайн да сплоти силите на природата в една единствена доктрина и той посвети последните 30 години от живота си на това изпитание. "
Колекцията, добита посредством подаяние от фондация Crown-Goodman в Чикаго, е купена от Гари Бергер, доктор от Северна Каролина, който има частна сбирка от писанията на Айнщайн.
Гутфройнд отхвърли да разкрие сумата, платена за 110 документа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР