Загадъчният монумент Йонагуни – Японската Атлантида …В продължение на почти

...
Загадъчният монумент Йонагуни – Японската Атлантида …В продължение на почти
Коментари Харесай

Загадъчният монумент Йонагуни – Японската Атлантида

Загадъчният паметник Йонагуни – Японската Атлантида …В продължение на съвсем 40 години, откогато е открит подводният паметник Йонагуни (Yonaguni monument), наречени Японската Атлантида, учените и откривателите са постигнали дребен прогрес в своите изследвания (HiddenTruth.site).По принцип, учените отхвърлят ​​всички теории, посочващи изкуствеността на този обект.Така нареченият паметник Йонагуни е голямо подводно скално образувание, с размери 183 х 150 метра. Разположен е на дребна дълбочина и на няколко метра от японския остров Йонагуни в Източнокитайско море.Този обект е открит през 1986 година от водолаза Аратаке, който е желал да следи акулите чукове. Структурата припомня на водолаза за многостепенна пирамида.Тъй като обектът не наподобява на нормалните подводни скални формирания и има изненадващо равни правоъгълни тераси и первази, мнозина стартират да приказват за обстоятелството, че това е изкуствено образувание, останало от незнайна антична цивилизация.


 1 600x336 - Загадъчният паметник Йонагуни - Японската Атлантида (видео)
Учените бързат да опровергаят тези изказвания и твърдят обществеността, че тази конструкция е изцяло естествена. Въпреки това, монументът Йонагуни към момента поражда доста въпроси. Затова, постоянно публично носи неутралното наименование „ терасовидни формирания “.Досега доста водолази са се гмуркали под водата покрай остров Йонагуни, с цел да видят с очите си тази вероятно основана от индивида (или не) „ подводна пирамида “.

 2 600x407 - Загадъчният паметник Йонагуни - Японската Атлантида (видео)
Много учени признават, че този обект в действителност е доста необикновен за естествените феномени. Наричат ​​откритието на Аратаке „ археологическата находка на века “.Четете още: Мистериозни открития на Земята, които към момента нямат обяснениеЙонагуни е изучаван най-много от Масаки Кимура, професор по морска геология и сеизмология в Университета в Рюкю (University of the Ryukyus). В продължение на 15 години, дружно с група асистенти, той се гмурка до Йонагуни и открива на терасите доста любопитни артефакти.Сред тях са пробити камъни с неразбираеми знаци, примитивни праисторически каменни стъргала и даже изображение на някакъв тип животно.

 Пълен аспект на терасите на Йонагуни
Пълен аспект на терасите на ЙонагуниКимура смята за потвърден факт, че в миналото тези тераси са били на повърхността, и че са изрязани в скалата от хора, а не са основани от природата.Именно Кимура, за пръв път назовава това място Японска Атлантида. По-късно, други откриватели стигат до извода, че терасите на Йонагуни са част от потопения античен континент Му.

 4 600x339 - Загадъчният паметник Йонагуни - Японската Атлантида (видео)
Според Кимура, тези тераси са били част от голям град. Той е разкрил останките от храмове, стадион и канализационни канавки. Ако е прав, тогава се оказва, че този град е бил най-малко на 10 хиляди години! За последно тази част от сушата е била над морското ниво преди 10-15 хиляди години.

 5 600x407 - Загадъчният паметник Йонагуни - Японската Атлантида (видео)
Докато скептиците считат тези догатки за изцяло нереалистични, има още доказателства, че Кимура и неговите почитатели може да са прави.На самия остров Йонагуни, археолозите откриват антични гробници, които по своята конструкция и обработка на камъни доста наподобяват на подводните тераси. Възрастта на тези гробници също е неразбираема.През годините, монументът Йонагуни притегля вниманието на доста учени. Въпреки това, той към момента не се смята публично за значима културна забележителност.Поради доста спорни теории, локалните управляващи не поставят никакви старания да го запазят, което провокира огромно безпокойствие измежду откривателите.Гледайте видеото.

Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР