Загадъчният метален монолит с неизвестен произход, чието скорошно откриване в

...
Загадъчният метален монолит с неизвестен произход, чието скорошно откриване в
Коментари Харесай

Изчезна загадъчния камък, изникнал насред пустош в Юта

Загадъчният железен монолит с незнаен генезис, чието скорошно разкриване в пустиня в американския щат Юта породи всевъзможно научнофантастични догадки, наподобява се е " изпарил ", съобщи Франс прес, базирайки се на локалните управляващи.

От щатското Бюро по ръководство на земите оповестяват, че са получил " достоверни показания ", че обектът е отхвърлен " от незнайна трета страна " в петък вечерта.
" Ние не сме премахвали структурата, която се смята за частна благосъстоятелност. Не проверяваме въпроси, свързани с частна благосъстоятелност. С тях се занимава шерифската работа ", се показва в изказване, направено от Бюрото по ръководство на земите.
Блестящият монолит беше открит в средата на ноември от локални чиновници, които прелитаха над региона с хеликоптер, с цел да броят дебелороги овни. След кацането си чиновниците от Департамента за публичната сигурност разгледаха металния монолит, само че не съумяха да открият " никакви ясни индикации " кой може да го е сложил измежду алените скали в пустинята.
Новината за находката бързо се популяризира в интернет. Много консуматори откриха прилики с причудливите извънземни монолити във кино лентата " 2001: Космическа авантюра " на Стенли Кубрик.
Въпреки че управляващите отхвърлиха да разкрият местоположението на монолита, с цел да не притеглят орди любопитни хора, някои от участниците в последвало онлайн съревнование за установяване на местоположението му въз основа на близките геоложки обединения съумяха да го локализират.
Част от наблюдаващите видяха аналогия с авангардните произведения на Джон Маккракън, американски ваятел, живял известно време в прилежащия щат Ню Мексико и умрял през 2011 година
Неговият наследник Патрик Маккракън неотдавна показа пред в. " Таймс ", че татко му му е споделил през 2002 година, че " би желал да остави творбите си на изгубени места, с цел да бъдат открити по-късно ".
По-рано седмицата Дейвид Цвирнер, законният представител на Маккракън, съобщи, че смята за изцяло допустимо мистериозният монолит да е дело на авангардиста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР