Загадъчен метален стълб, който наскоро беше открит в пустиня на

...
Загадъчен метален стълб, който наскоро беше открит в пустиня на
Коментари Харесай

Буквално обожествяван паметник в пустинята Юта беше задигнат, извършителите казаха защо

Загадъчен железен дирек, който неотдавна беше открит в пустиня на американския щат Юта, е бил безусловно отмъкнат. Стана ясно и кой го е направил, написа английският вестник Daily Mail, представен от БГНЕС.
Екскурзоводът Силван Кристенсен призна, че е взел стълба. Той разгласява видео от мястото в Tik Tok, подписано с думите " Не оставяйте персонални движимости на публични земи, в случай че не желаете да ви ги лишават ". Помогнал му е 34-годишният канадец Анди Луис, който приказва за това в YouTube. С тях са били още двама души, чиято идентичност към момента не е открита.

За случилото се Кристенсен сподели, че пустинята не е подготвена за нахлуването на туристи, които желаят да видят необикновената конструкция със личните си очи. " Хората пристигаха с коли, рейсове, микробуси, хеликоптери, самолети, влакове, мотоциклети и електронни колела ", споделя той. И даже няма паркинг. И няма тоалетни. Според Кристенсен, любопитните са замърсили и стъпкали земята в близост. За да отбрани пустинята от по-нататъшни вреди, той и другарите му взеха решение да унищожат паметника.
Фотографът от Колорадо Рос Бернардс стана инцидентен очевидец на дейностите на Кристенсен и Луис. Той твърди, че пред очите му обектът е демонтиран и отвеян от четирима мъже.
Служителите на Министерството на естествените запаси на Юта откриха железен монумент с височина три метра на 18 ноември, когато преброявали животни от хеликоптер. Въз основа на сателитни изображения в Гугъл Earth беше изчислено, че структурата, напомняща на извънземен монолит от кино лентата " Космическа авантюра " от 2001 година, стои в пустинята най-малко от 2015 година насам. Според една от версиите негов създател може да бъде минималистичният художник Джон Маккракън, който е живял наоколо и е умрял преди девет години. На 27 ноември паметникът изчезна.
Още: " "

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР