Зафиров отправи поздрав към всички военнослужещи по повод Деня на

...
Зафиров отправи поздрав към всички военнослужещи по повод Деня на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Фактът, че няма да изнасяме оръжия за Украйна е победа за българското общество 

Зафиров насочи привет към всички военнослужещи във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска

„ Решението на Народното събрание и фактът, че няма да изнасяме оръжия за Украйна са победа за българското общество и като цяло победа на здравия разсъдък. Вярвам, че това ще бъде оценено от нашите сънародници. Неслучайно през цялото време казахме, че нашите старания ще бъдат ориентирани в посока да не предоставяме оръжия и муниции на Украйна. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по защита Атанас Зафиров в ефира на Bulgaria ON AIR и добави, че всяка от партиите в обединението е направила своите взаимни отстъпки, като някои от тях са били на границите на допустимото.

„ От самото начало в Българска социалистическа партия имахме 2 съществени позиции- „ не ” на войната и „ да ” на мира, и другата беше поддръжка за Украйна, само че не на изпращането на оръжия и муниции ”, безапелационен бе Зафиров във връзка с позицията на социалистите за спора в Украйна.

По думите му решенията на „ Продължаваме Промяната ” не са самосиндикални, а се взимат след разискване вътре в самата обединението. „ Решението,което взехме през вчерашния ден, е комплекс от ограничения, включително и възлагането на българското държавно управление да направи проект за оправянето с последствията от тази рецесия. Освен военнотехническа, ние сме записали икономическа и филантропична помощ за Украйна и мисля, че точно върху последните 2 ограничения би трябвало да подчертаваме ”, акцентира социалистът.

Според депутатът от левицата има доста по-важни неща, с които можем да помогнем на Украйна и едно от тях е съдействието за експорт през пристанище Варна на 10 млн. тона пшеница, с която те разполагат. „ Нима тези неща са по-малко значими от това да се дава оръжие, с което да се убиват хора? Темата беше малко преекспонирана и се ползваше за вътрешна приложимост от страна на опозицията ”, разяснява Атанас Зафиров.

„ Аз не мога да кажа какво тъкмо ще ремонтираме, до момента в който украинската страна не съобщи какви са техните потребности. Това, което те показаха като предпочитание беше доста общо – ремонт на военна техника. По принцип България има благоприятни условия за ремонт на стрелково оръжие и на тежка техника. Съвсем различен обаче е въпросът с логистиката. Сложен е този развой, само че мен по-скоро ме тормози самото положение на нашите ремонтни фабрики, където дълги години вървеше един развой на обезкървяване ”, сподели още ръководителят на парламентарната Комисия по защита по отношение на детайлите за ремонт на военна техника на украинската страна и добави, че има още редица значими въпроси, като този с аварийните елементи, лицензите, както и с работната ръка.

Той подчертава и върху обстоятелството, че България изнася оръжие за 50 страни, само че нито една от тях не е Украйна и прикани българските жители да не се поддават на пропагандата, преследващата вътрешнопартийните цели. Заместник-председателят на Българска социалистическа партия също по този начин дефинира и българския военнопромишлен комплекс като един от дребното работещи.

Атанас Зафиров насочи привет към всички военнослужещи във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска. „ Това са хора, на които ние изискуем почитание и доверие, тъй като, за жалост, последните години службата в Българската войска става все по-малко привлекателна. По време на тази рецесия стана ясно, че българската национална сигурност би трябвало да бъде обсъждана в подтекста на огромните геополитически процеси, от които ние несъмнено изоставаме. Уверявам ви, че още в идната актуализация на бюджета тези неща ще бъдат регистрирани сполучливо ”, сподели в умозаключение той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР