Заев: Русия плаща за насилствени протести в МакедонияНашето правителство получи

...
Заев: Русия плаща за насилствени протести в МакедонияНашето правителство получи
Коментари Харесай

Заев: Русия плаща за насилствени протести в Македония
Нашето

Заев: Русия заплаща за насилствени митинги в Македония
Нашето държавно управление получи информация, че "гръцки предприемачи, които са последователи на съветската кауза", са изплащали на македонци сред 13 и 21 хиляди $ за осъществяването на насилствени дейности преди основния референдум.

Това споделя македонският министър председател Зоран Заев пред американския уеб уебсайт "Buzzfeed". Според него непознатите съдружници на Русия изплащат хиляди долари за предизвикването на принуждение, което да попречи на Македония да се причисли към НАТО.

Пред "Buzzfeed" Зоран Заев отхвърля да заяви кой тъкмо прави заплащанията, с цел да не се попречи на следствието. Полицията е получила тези данни от арестуваните, които провокираха конфликти пред Народното събрание през юни.

"Руските представители, които са тук, само че и тези в Москва не крият, че са против нашата интеграция в НАТО. Част от тях са свързани с медиите, част от тях приканват младежите да стачкуват пред Народното събрание, да атакуват служители на реда... всичко това е явно ”, съобщи македонският министър председател.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова отказала да отговори на въпросите на Buzzfeed във връзка казаното от Заев.

Македонският министър председател оповестява, че по време на срещата в Брюксел е изискал поддръжка персонално от Доналд Тръмп. "Той е добре пристигнал в Македония по време акцията за референдума. Съединени американски щати са огромен образец за демократични институции, правова страна, независимост на медиите. А това е доста значимо. Това е отличен и добър образец за нас", сподели още Заев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР