Заев: Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на гласувалите, в

...
Заев: Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на гласувалите, в
Коментари Харесай

Заев: Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на гласувалите, в противен случай - избори веднага

Заев: Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на гласувалите, в противоположен случай - избори незабавно
„ Очаквам депутати от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на болшинството жители, които са дали своят вот през днешния ден. В противоположен случай ще проведем предварителни парламентарни избори незабавно. Това съобщи македонският миистър-председател Зоран Заев в особено изказване след провелия се през днешния ден референдум за името на страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Аз ще продължа да ръковода Република Македония и тя ще стане член на НАТО и Европейски Съюз, сподели още македонският министър председател. Той акцентира, че през днешния ден се е провел кротичък и либерален референдум. „ Гражданите гласоподаваха свободно и почтено. Всеки жител гласоподава по лично предпочитание. Волята на жителите е неприкосновена и би трябвало да бъде уважавана от всички. Днес е триумф за демокрацията и европейска Македония. Успехът е общ на всички жители и нашата страна, без значение от протеста проведен от ВМРО-ДПМНЕ “, съобщи Заев.

Премиерът на Македония чака, че огромното болшинство от жителите са дали своят вот за европейска и евроатлантическа Македония. Според него в този момент волята на жителите от този съвещателен референдум би трябвало да бъде осъществена от политиците. Заев даде обещание да насърчи процесите за евроатлантическата интеграция на Македония.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР