Заетостта в Обединеното кралство е спаднала рекордно между май и

...
Заетостта в Обединеното кралство е спаднала рекордно между май и
Коментари Харесай

10-годишен спад на заетостта във Великобритания

Заетостта в Обединеното кралство е спаднала рекордно сред май и юли за съпоставяне с последното десетилетие, демонстрират публични данни, представени от БиБиСи.

Заетостта понижава с 220 000 за тримесечието , заяви Службата за национална статистика. Това е най-големият тримесечен спад от май до юли 2009 година

Все отново безработицата не се е нараснала толкоз доста, колкото са се страхували , защото огромен брой компании слагат чиновниците си в схемата, подкрепяна от държавното управление .

Но икономистите предизвестяват , че цялостният резултат върху заетостта ще се усети, когато схемата завърши през октомври .

Броят на приблизително отработените часове продължи да понижава , достигайки рекордни равнища както за годината, по този начин и за тримесечието, оповестиха от Общински народен съвет.

" Групите от най-засегнати са по-млади служащи, 24-годишни и под тази възраст , или по-възрастни служащи и тези в по-рутинна или по-малко квалифицирана работа ", разяснява Джонатан Атхоу, заместител народен статистик в Общински народен съвет.

" Това ни тормози, защото за тези групи е по-трудно да намерят нова работа или да бъдат наети на работа толкоз елементарно, колкото другите служащи. "

" Очаква се огромен брой хора да бъдат краткотрайно надалеч от работа ... почти 7,5 милиона през юни 2020 година, като над три милиона от тях не са на работа в продължение на три или повече месеца ", допълват от Общински народен съвет.

" Имаше и към 300 000 души на работа заради пандемията и не получиха заплата през юни 2020 година "

" Последните данни за безработицата във Англия удостоверява две неща ; същинското равнище на тези, които са без работа, е понижено доста дейно от схемата на държавното управление, само че по-важното е, когато мислите за възобновяване, равнището на претовареност продължава да спада , защото тези, които са изгубили работата си през пандемията, към момента не са намерили идната ", разяснява Джеръми Томсън-Кук, основен икономист в Equals Money.

" За страдание , краят на схемата на държавното управление ще показа крайните цифри , статистически и стопански, за тези, които понастоящем разчитат на поддръжка от държавното управление, с цел да компенсират заплатите си ".

" Необходими са по-дългосрочни тласъци на държавното управление за основаване на работни места , с цел да се подсигурява, че разликата сред края на схемата и повишаването на заетостта не е по-голяма, в сравнение с би трябвало да бъде. "
 Борисе, не копирай Рузвелт - това няма да свърши добре
Борисе, не копирай Рузвелт - това няма да свърши добре

Да отговориш на рецесия на предлагането с Рузвелтов метод е като да затегнеш винт с чук
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР