Заетият в сектора на недвижимите имоти Доналд Тръмп живее в

Заетият в сектора на недвижимите имоти Доналд Тръмп живее в ...

Как Доналд Тръмп живее нашироко, след като е изгубил повече от всеки друг американец?.


Заетият в сектора на недвижимите имоти Доналд Тръмп живее в луксозен апартамент през 1992 година, пътува с лимузина и има частна охрана. През същата година той отчита отрицателен доход от 750 милиона долара пред Службата за събиране на данъци в САЩ.

Откакто се разкри данъчната информация на президента отпреди десетилетие има несъответствия как той води толкова охолен живот, след като търпи сериозни загуби. Според експертите бизнесът му тогава трябва да е бил в доста лошо състояние, за да отчете той финансови загуби в такъв размер.

Управляващите бизнес областта на недвижимите имоти ползват някои от най-добрите привилегии в данъчния кодекс. Но скъпите екстри не могат да оправдаят загуба от 750 милиона долара според експерти. От друга страна сума в такъв размер означава, че Тръмп няма пари останали пари, които да харчи. Но фактът, че той продължава да има висок стандарт на живот означава, че или е изгубил нечии други пари, или е получил сериозна инвестиция от някой, пише Fortune.
Доналд Тръмп е загубил повече пари от всеки друг данъкоплатец в САЩ за 10 години
Доналд Тръмп е загубил повече пари от всеки друг данъкоплатец в САЩ за 10 години

За година той е изгубил $250 милиона

Въз основа на данъчните преписи от New York Times, става ясно, че Тръмп е отчел отрицателен коригиран брутен доход за всяка от годините между 1985 и 1994 година и неговите основни предприятия са загубили около 1,17 милиарда долара за този период. Някои от неговите казина и други притежания обявяват фалит през 90-те година.

Адвокатът на Тръмп Чарлз Хардър, не е отговорил на молбата за коментар. Президентът заяви в Twitter миналата седмица заяви, че загубите се дължат на "масивни отписвания и амортизация, които биха могли да доведат до загуби в почти всички случаи, ако се работи активно."

Милиардерът подобно на други бизнес магнати вероятно притежава десетки "прехвърлящи дружества" и такива с ограничена отговорност. Тези компании не плащат данък общ доход на корпоративно ниво. Вместо това доходът преминава през лични и частни декларации на техните собственици. Това означава, че когато компаниите са натрупали много загуби, собствениците могат да ги погасят със своите доходи дори ако те нямат нищо общо с бизнеса.

Много по-вероятно е провалът на компаниите на Тръмп през 80-те и 90-те години да генерира стотици милиони загуби според Стивън Розентал, старши сътрудник в Центъра за данъчна политика Urban-Brookings. Тъй като предприятията се провалят, загубите им налагат нуждата от използването на собствените печалби на Тръмп и той компенсира приходи от друг бизнес.

Източник: money.bg