Заемът, който Левски получи от малка фирма преди дни, ще

...
Заемът, който Левски получи от малка фирма преди дни, ще
Коментари Харесай

В "Левски" планират да върнат малкия заем до 2-3 седмици

Заемът, който " Левски " получи от дребна компания преди дни, ще бъде върнат до 2-3 седмици и най-вероятно от продажба на футболист. На това се надяват във футболния клуб.



" Сините " съумяха да изплатят част от забавените заплати на играчите в понеделник (3 август). След появилите се спекулации в медиите, от клуба анонсираха, че това е станало допустимо със заем от дребна компания, която не желае да бъде споменавана в медийното пространство.

" Тези средства ще бъдат върнати. Водим диалози с компании. Водим диалози и за продажба на футболисти. Не сме се заели с политика на дълготрайни заеми. Каква е рента за заема? Тя е минималната по закон - 4 %. Не виждам проблем " Левски " да изплати заема до две-три седмици ", съобщи изпълнителният шеф на " сините " и член на Управителния съвет Павел Колев.
" Левски " разгласи от кое място са парите за заплати На футболистите бяха изплатени възнагражданията за март
" Тези пари са изхарчени напълно за заплати на футболисти. Такива, които са в съблекалнята. Това нещо бе направено да се сътвори успокоение. Наско Сираков анонсира, че до края на месец юли ще стартират някакви заплащания ", сподели още той.

Колев показа, че в клуба целят фрапантно понижаване на бюджета - към 3 пъти. Като мечтаната сума, която желаят са доближат " сините " е в порядъка на 500-600 хиляди лв. на месец. В нея влиза и сумата за вноски по разсроченото погашение на отговорности към Национална агенция за приходите.

" Ясно е, че с 200 000 лв. не можем да дадем повече от една заплата. Конкретната сума за насъбраните отговорности, имам някаква показа. Вчера подновихме взаимната си акция с Тръст Синя България от през днешния ден ще стартират доклад. В него с изключение на доходи и разноски, в този момент ще има систематизирана информация за целия интервал какви пари за постъпили и какво се е изразходвало. Точната цифра ще излезе до два дни. Грубо казано, някъде към 4-5 милиона лв. са тези отговорности са насъбрани. Голямата част са заплати, това са 2,6 милиона, в това число за юли. Имаме насъбрани отговорности към страна под формата на налози и осигуровки. През тези пет месеца сме изплащали постоянно всичко към страната. За юли имаме 100 хиляди лв. Данък добавена стойност. То не е проблем, просто влиза в тази сума ", споделих Колев.

Той обясни, че " сините " са постигнали сделка за разсрочване на отговорностите към български клуб. Водят договаряния и с задграничен, само че защото клубът е под мониторинг за сходни нарушавания, надали УЕФА ще допусне компромис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР