Заем в размер на 2,5 млн лева ще тегли община

...
Заем в размер на 2,5 млн лева ще тегли община
Коментари Харесай

2,5 млн лв. заем ще тегли Девин за разплащане на стари задължения

Заем в размер на 2,5 млн лв. ще тегли община Девин, заяви пред жителите кметът на града Красимир Даскалов по време на обществения си доклад за времето на трите години ръководство. С 1 350 000 лв. ще бъдат разплатени останали остарели отговорности към компании, изпълнили предоставени поръчки. Останалите 1 150 000 лв. са планувани за финансиране на капиталови планове, в интерес на локалната общественост.
Средствата ще бъдат употребени за ремонт на Детско поделение в локалната болница. Освен това, се изготвя и план за саниране на постройката. Ремонтиран ще бъде и покривът, водата от Беденски бани ще бъде въведена вътре в болничното заведение. Ще се инсталира и нова отоплителна апаратура, с което се чака да намалеят доста разноските за отопление. Планира се, след ремонта, да се разшили и размерът от действия, осъществявани в девинското лечебно заведение. Подменено ще бъде уличното осветяване във всички обитаеми места в общината. Планирани е да се слагат енергоспестяващи лампи, като по този метод ще се понижи разходът за електрическа енергия съвсем на половина.
Ще бъде осъществен главен ремонт и реорганизация на някогашния Градски басейн. Обектът ще бъде трансфорат в общинска минерална баня. За задачата ще се изградят по-малък басейн и постройка с два бранша за мъжки и дамски бани. Целта е да се употребява за лечебни потребности с съвсем алегорични цени. Предвидена е и рехабилитация и реорганизация на улица " Планинско цвете " в квартал " Настан ", където живеят над 100 души. По думите на кмета на Девин, тя в никакъв случай не е била асфалтирана, което лимитира достъпът на коли за спешна помощ и пожарни коли до къщите. А сметосъбирането се прави с леки коли, защото и профилираният камион не може да премине през улицата.
С целеви средства от държавния бюджет пък се възнамерява осъществяване на повсеместен ремонт на основната улица в града. Според плана, в центъра ще бъдат ситуирани пеещи и светещи водни уреди и фонтани. Саниране, замяна на дограма, ремонт на покрива и създаване на нова отоплителна апаратура на метан се планува в Дома на културата, където все още е студено и посетителите на всички мероприятия през зимата се постанова да стоят облечени с дебели връхни облекла.
Друг план, който следва да започва през идната пролет, касае създаване на нов гробищен парк, в границите на който ще бъдат построени два молитвени храма - християнски и мюсюлмански. Те ще бъдат свързани между тях с чешма - знак на добросъседството и помиряването, в които живеят локалните поданици от двете религии. Със средства по стратегия за развиване на селските региони, съфинансирана от Европейския аграрни фонд ще бъде рехабилитирана права с дължина към 12,5 километра - от град Девин до местността Лисичово. Планира се и рехабилитация на пътя от село Михалково до Кричим. За този план е подписано съглашение с ангажираните управителни лица, съгласно което множеството от наеманите служащи да бъдат поданици на община Девин. Освен това, част от изрязаният асфалт от община Кричим ще бъде възложен на община Девин и след преработката му ще бъде употребен за настилка на пътните сектори сред Михалково - Чуреково и за пътя към село Кестен.

За три години Девин е разплатил към 4 000 000 лв. отговорности, а през 2018 година е изнемощял от листата на Министерството на финансите с общините в затруднено финансово състояние. За информация, към сегашния миг жителите на община Девин наброяват 14 000 души, а единствено за града са към 7 000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР