Заек с естрагон и коприва (fruit of meat style) е

Заек с естрагон и коприва (fruit of meat style) е ...

Заек с естрагон и коприва."Заек с естрагон и коприва (fruit of meat style)" е пълното име на тази авторска рецепта на Милен Панев. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Повече за Милен Панев - тук, а за проекта - в края на текста.

Смесете заешкия фарс с естрагон, сметана за готвене и задушените манатарки. Обвийте в стреч фолио и оставете за 1 час в хладилник.

За да направите зеления филм, кипнете говеждия бульон с копривата за 3 – 4 минути, пасирайте го, прецедете и добавете желиращия агент.

Охладения заешки фарс оформете с помощта на фолиото и гответе в конвектомат, докато вътрешната температура достигне 68 ̊C.

За да завършите ястието, потопете сготвеното и оформено месо в бульона от коприва с желиращо вещество. Гарнирайте с пюре от моркови и микро растения.

Необходими продукти за 1 порция

150 г заешки фарс
300 г коприва
300 мл говежди бульон
70 г манатарки (задушени в масло и подправени със сол и черен пипер)
50 г масло
50 г пюре от моркови
25-50 г/л желиращ агент (ELASTIC)
15 мл сметана за готвене
1 г естрагон
1 г черен пипер
3 г сол
микро листа за декорация

В "Съвременна българска кухня" всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което трябва да знаете за:Съвременна българска кухня (52)

Източник: dnevnik.bg