Заедно с тях на сцената в Девин ще се качат

...
Заедно с тях на сцената в Девин ще се качат
Коментари Харесай

Над 101 гайдари ще свирят заедно на първия фестивал Чуйте Девин

Заедно с тях на сцената в Девин ще се качат актьори от разнообразни жанрове на изкуството. Многобройна аудитория ще извърши града, а хотелите едвам побират всички искащи да станат част от неповторимото представление.
Над 101 гайдари ще свирят дружно на първия Световен фестивал на гайдари и кавалджии дружно с актьори от всички изкуства " Чуйте Девин ". От 20 до 22 октомври градът в сърцето на Родопите ще посрещне гостоприемно реализатори от цяла България и многочислена аудитория. В неповторимото гайдарско шоу ще се включат Гайдарски състав " Девин " с началник Емил Чолаков, " 101 каба гайди " от Смолян, Гайдарски състав " Дельо бунтовник " с началник Тодор Кайков. Заедно с тях Елица ще извиси глас с осъществяване на химна на Родопите " Бела съм, бела, юначе ". С нея на сцената ще бъдат и братята Мартин и Кристиян Пищолски. " Майсторите на танца " ще раздрусат земята, а Маг Икар ще показа коронния си номер и ще смъкна главата от раменете си.
През целия ден на 21 октомври на сцената ще се изявят гении от цяла България. Хорото ще поведат домакините от " Девин Денс ". Към тях ще се причислят " Межденските славеи " от с. Межден, обл. Силистра, " Витошки ритми " от софийското село Мърчаево, " Болярки " от с. Болярци, община Садово, " Майсторите на танца " и " Български ритми " от Перник, Представителен детско-юношески отбор " Здравче-венче " от гр. Велинград, Женски битов хор и Неформална младежка група " Тримонциум " от с. Калековец, детски и юношески състав от с. Езерово, общ. Белослав, Клуб " Фолк Денс Българи " от Плевен, танцова групировка " Ритми " от Костинброд, група за достоверен фолклор и детска група " Дъга " от общ. Минерални бани, обл. Хасково, читалище " Пробуда-1926 " от Горна баня, " Етнофолк " от Радомир, илюзионно студио " Икар ". На сцената ще се изявят и доста самостоятелни реализатори. Най-младият участник във фестивалната стратегия ще бъде 3 годишният тъпанджия Валентин Цветанов от Перник.
Занаятчии от цяла България ще изложат своите произведения. Гостите на фестивала ще могат да се порадват и да си купят изящни ръчно направени украшения, национални музикални принадлежности, съдове за готвене и стомни, сувенири и бродирани тениски, както и сладкогласни чанове и камбани. Традиционни родопски вкусотии ще подготвят пред всички навън майсторите готвачи от кръчма " Юруците ".
Художничката Вили Миронова ще подреди галерия на своите неповторими лечебни картини, а младият гений Момчил Гьондузов ще покаже направените от него фантастични същества от пластелин.
Патрон на фестивала е кметът на Девин Красимир Даскалов.
Многобройна аудитория се стича в Девин от цялата страна, с цел да стане част от неповторимото представление. Първо свършиха местата в Спа хотел " Орфей ", който е сътрудник на фестивала. Бързо по-късно се изпълниха и останалите хотели, само че локалните хора твърдят, чи нито един искащ да се наслаждения на локалните обичаи, на атрактивната стратегия, на живописната планина, грейнала в топлите есенни багри, на топлото октомврийско слънце и на лековитата минерална вода няма да остане без заслон. Гостоприемните родопчани са подготвени да отворят и домовете си, с цел да посрещнат своите посетители.
Фестивалът " Чуйте Девин " се организира за първа година. Поради големия интерес уредниците дават обещание следващата година програмата да продължи няколко дни, а за присъединяване към този момент са подали поръчки гайдари и кавалджии от Шотландия, Ирландия, Гърция, Сърбия, Турция, Полша и други

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР