Заедно с това настъпват няколко промени за водачите на леки

...
Заедно с това настъпват няколко промени за водачите на леки
Коментари Харесай

​Хартиените винетки остават в историята от 1 януари догодина

Заедно с това настъпват няколко промени за водачите на леки коли - те ще могат да употребяват уикенд винетки, а за тях да заплащат и посредством мобилно приложение. 650 контрольори ще наблюдават дали всички коли имат платена пътна такса. Над 200 експерти пък ще дават отговор за електронната поддръжка на системата, която ще бъде ръководена от ново звено - " Националното ТОЛ упралвение ".

Технологична гражданска война или нормална европейска процедура. Така специалистите дефинират въвеждането на електронните винетки от началото на новата година. След по-малко от месец водачите на леки коли ще могат да записват хартиените си винетки в уеб страницата bgtol.bg и по този метод да преминат към електронна.
Антон Антонов, шеф на " Национално ТОЛ ръководство ": Влизат в уеб страницата, написват си регистрационния номер на колата, валидността, по-късно наш ангажимент е да прехвърлим тези данни в ТОЛ системата.
Ако не са си я трансферирали не би трябвало да си отлепват хартиената винетка, която имат, защото тя може да бъде годна и след 31 януари.

Водачите няма да подлежат на наказания, в случай че карат със стикер до приключването на периода му. Електронна винетка могат да си купят посредством мобилно приложение, в търговски обекти и бензиностанции. Цената ще остане непроменена.

" Националното ТОЛ ръководство " към Пътната организация е профилираното звено, което ще се занимава със събирането на електронните винетни такси. В него ще работят над 900 души.
Антон Антонов, шеф на " Национално ТОЛ ръководство ": Страшно доста хора са, само че това е методът и от европейската процедура сме взели най-хубавото, с цел да има резултатност и събираемост на системата и контролът да е на най-високо равнище.
От средата на август влизат в действие тол таксите или таксуването на километър за тежкотоварните коли. Очаква се това да оскъпи неколкократно пътуването им.
Антон Антонов, шеф на " Национално ТОЛ ръководство ": Навсякъде в цяла Европа има тези тол такси. Ние сме една от последните страни, която ще ги вкарваме. Ние сме най-вече страна с директни характерности, тъй че не мисля, че ще бъде някакъв потрес за тези консуматори.
Планира се през началото на декември да бъдат показани разновидностите на цените на ТОЛ таксите и да бъдат пуснати за публично разискване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР