Заедно с шестте държави-съмишленички продължаваме да отстояваме правата на българските

...
Заедно с шестте държави-съмишленички продължаваме да отстояваме правата на българските
Коментари Харесай

Росен Желязков: С нова тактика отстояваме правата си в преговорите за пакета „Мобилност”

Заедно с шестте държави-съмишленички продължаваме да отстояваме правата на българските автомобилни превозвачи в оспорваната политическа и икономическа битка към пакета „ Мобилност ”, съобщи пред бТВ министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.
„ Нямаме планове да отстъпваме от позициите, които към този момент сме декларирали: камионът и лидерът да не се връщат на всеки 4 седмици в страната си и да бъдат отстранени т. нар крос-трейд интервенции, които ощетяват българските превозвачи”, безапелационен бе министър Желязков.

Водят се три прегодворни цикъла, наричани „ триалози”, в които ще опитаме възможностите си при председателството на Финландия. Министърът на превоза счита, че в този момент дружно с другите страни от Източна Европа, които също са ощетени от настоящия вид на пакета „ Мобилност”, прилагаме нова тактичност и ще вложим напъните си до дъно, с цел да отстоим ползите на българския бизнес.

Разчитаме и на поддръжка от „ зелените” в Европейския парламент, откакто честото връщане на камиони от единия до другия завършек на Европа е прекомерно нездравословно за околната среда, съобщи министърът.

Европейското предписание „ Докато не е решено всичко, нищо не е решено”, остава в действие. Росен Желязков подсети, че 70 % от компаниите в превозваческия отрасъл са дребни или междинни, че за тях планът „ Макрон” е убийствено тежък и че автомобилните транспорти образуват близо 6 % от брутния вътрешен артикул.

Що се отнася до най-стария болник на българската страна - БДЖ, министър Желязков успокои пасажерите, които към момента употребяват услугите на железницата, че към този момент са възобновени 21 ж. п. линии, анулирани преди двайсетина дни. Безвъзвратно са премахнати 4 линии с най-скромен пътникопоток.

БДЖ е била принудена краткотрайно да закрие линии заради дефицит на локомотиви. В момента министерството основава нова организация за реформиране на ж. п. превоза и преструктурира поръчките си за импорт на локомотиви от Германия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР