Заедно с моя колега, Зоран Заев, успяхме да решим проблема

...
Заедно с моя колега, Зоран Заев, успяхме да решим проблема
Коментари Харесай

Ципрас: Споразумението между Гърция и Северна Македония е решаващо за региона

„ Заедно с моя сътрудник, Зоран Заев, успяхме да решим казуса с името сред Гърция и Северна Македония, което е изключително значимо за Балканския район “. Това разгласи гръцкият министър председател Алексис Ципрас в Дубровник по време на речта си на конференцията по самодейността „ 16 + 1 “.

„ Мисля, че това е доста сериозен миг за международното и районното развиване и би трябвало да загърбим рецесията и да изградим нови основи за поддръжка на нашето районно и световно съдействие. Това, което се опитваме да реализираме е да се оправим с провокациите и разногласията в нашия район. По-специално, неотдавна дружно с моя сътрудник Зоран Заев успяхме да решим въпроса с името сред Гърция и Северна Македония, нещо, което е изключително значимо за балканския район “, сподели Алексис Ципрас в обръщението си на конференцията и загатна “гръцките начинания за привличане на вложения в района “, като да вземем за пример китайската инвестиция “Коско ” в Пирея и съдействието по самодейността „ Един пояс, веднъж ”.

Според гръцката осведомителна организация АНА-МПА, в коридорите на конференцията се е провела среща сред министър председателите на Северна Македония, Гърция и Хърватия, на която бе разисквано съдействието сред трите страни.

Според дипломатически източници хърватският министър-председател е поздравил Гърция и Северна Македония за Договора от Преспа. В този подтекст Гърция и Хърватия оказаха подпомагане при започването на процеса на присъединение на Северна Македония в Европейски Съюз, напомня АНА-МПА.

Гърция тази година взе участие за първи път в самодейността „ 16 + 1 “. Причината за отсъствието й от форума досега се дължи на обстоятелството, че Китай и другите участващи страни са признали Република Северна Македония под предходното й конституционно име. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР