Заедно с моите сънародници от Северно Косово и Метохия дойдох

...
Заедно с моите сънародници от Северно Косово и Метохия дойдох
Коментари Харесай

Радойчич потвърди участието си в нападението в Банска

„ Заедно с моите сънародници от Северно Косово и Метохия пристигнах на 24 септември в региона на Банска. Причината за нашето завръщане беше да насърчим сръбския народ да се съпротивлява на терора на режима на Курти “, удостовери заместник-председателят на „ Сръбска листа “ Милан Радойчич в изказване.


Радойчич сподели на " преследвачите на сръбския народ, от Курти до задгранични помощници ", че той персонално е направил логистична подготовка " за отбраната на народа против окупаторите ".

„ Постъпката ми нямаше различен темперамент или желание и няма нищо общо с предходната ми политическа договореност “, се добавя в изказването на Радойчич, което беше прочетено на конференция в Медийния център Белград, предава " Косев ".

Също по този начин се показва, че Радойчич не е уведомил никого за тези действия: „ Нито държавните структури на Република Сърбия, нито политическите структури от Северно Косово и Метохия, нямах помощ от тях, тъй като до тогава към този момент имахме разнообразни възгледи за способи за опозиция против терора на Курти “, се показва в изказването.

В същото време Радойчич подаде неотменимата си оставка от поста вицепрезидент на Сръбската листа.

Той прибавя, че всички способи на опозиция не са довели до възстановяване на живота на сърбите, а до " увеличение на бруталността на режима на Курти ".

БГНЕС напомня, че по-рано тази седмица косовоският вътрешен министър Джелал Свечла заяви, че Радойчич е взел участие в престрелката в Банския манастир, като това се потвърждава от видеозапис, изработен на същото място. Също по този начин се извърши интервенция за претърсването на къщите на Радойчич в Митровица.

" Тази акция беше осъществена по предписание на съда, по искане на тази прокуратура на пет разнообразни места в общините в северната част на Косово. Основно в парцели, които към този момент са разпознати като парцели на обвинения Милан Радойчич, а по отношение на резултатите или движимостите, които открихме на тези места, материалните доказателства и предметите, които считаме за конфискувани, ще ви уведомим със период за изказване от представителите на тази прокуратура ", съобщи специфичният прокурор на Косово Наим Абази. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР