Заедно с братята си Лучано и Джилберто и сестра си

...
Заедно с братята си Лучано и Джилберто и сестра си
Коментари Харесай

Скръбна Вест. Отиде Си Един От Най-Влиятелните И Известни Бизнесмени

Заедно с братята си Лучано и Джилберто и сестра си Джулиана, Карло Бенетон основава компанията през 1965 година в Понцано Венето, община в североизточната част на Италия.

Първоначалната концепция хрумнала на най-големия от братята Лучано и по този начин на бял свят бързо са се появили меките вълнени пуловери в многочислени цветове, които съблазнили хората.

Успехът на Юнайтед калърс ъв Бенетон (United Colors of Benetton) след това продължава да пораства, с цел да се трансформира в международен сред 1982 и 2000 година с шокиращите рекламни акции на фотографа Оливиеро Тоскани. Една от тях е тази, която демонстрира тъмнокожа жена, която кърми бяло дете.

От началото на десетилетието обаче марката, която се диверсифицира в облеклото, потегли стремглаво надолу. Това принуди 83-годишния Лучано Бенетон да поеме още веднъж компанията през ноември предходната година, с цел да я изправи на крайници.

Бенетон приключи 2017 година със загуби от 180 милиона евро, най-големите в историята на компанията, само че чака през 2019 година въздействието на новата тактика да се отрази на резултатите.

През ноември предходната година Лучано Бенетон изясни пред вестник " Република ", че за него да е очевидец на разпадането на Юнайтед калърс ъв Бенетон е било " непоносима болежка ". По думите му " най-сериозният грях " е бил този съвсем " да се спре производството на пуловери ".

Като цяло компанията загуби своето ДНК и не съумя да се промени, с цел да се конкурира с новите играчи на пазара на " бързата мода " като Ейч енд Ем (H&M), Зара (на испански Сара - Zara) или Унияло (Uniqlo), отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР