Заедно можем много повече!“ Или можем ли да загърбим партийните

...
Заедно можем много повече!“ Или можем ли да загърбим партийните
Коментари Харесай

Инициативните комитети от Овча купел опитват да разбият статуквото в избора на районен кмет

„ Заедно можем доста повече! “ Или можем ли да загърбим партийните разлики и да се обединим в името на квартала си?

 

Кандидат, повдигнат от 6 инициативни комитета в регион Овча купел в София, отива на балотаж на 3 ноември против районната кметица, която е издигната от ръководещата партия ГЕРБ и заема поста от 8 години. Този пробив в партийното статукво стана вероятен откакто дейни жители и членове на Инициативни комитети от Овча купел и Горна баня се сплотиха зад кандидатурата на един от тях, човек, който също като тях е взел участие в митинги, сигнали и разисквания на бъдещето на квартала.

Издигането на кандидатурата на Ангел Стефанов беше оповестено във Facebook групите на региона още през месец август, съвсем два месеца преди партиите да разгласят формалните си претенденти за локалните избори.

Ангел Стефанов е 42 годишен, фамилен със брачна половинка и двама сина. Живеещ и работещ на територията на кв. Овча купел. С богат административен и институционален опит – два мандата като омбудсман на София, лекар по политология и сега преподава в Департамент „ Администрация и ръководство “ на Нов Български Университет.

Кандидатът на гражданските инициативни комитети е един от тях - създател на ИК “Маестро Кънев ” в Овча купел и деен участник в митинги, сигнали, срещи и публични разисквания по отношение на проблемите с незаконните имигранти, предварителна защита на презастрояването и възстановяване на инфраструктурата в региона.

В 6-те инициативните комитети, които са издигнали Ангел Стефанов се срещат хора с разнообразни партийни благосклонности, само че това не пречи на общата идея. Всички те припознават Ангел Стефанов като индивида, който ще работи в интерес на жителите и потребностите на региона.

„ Вероятно множеството от вас знаят, че в нашите Инициативни комитети работят разнообразни хора – с разнообразни партийни такъми и пристрастия. Това, обаче, в никакъв случай не е било спънка да работим дружно в името на общи дела и постигането на публични изгоди. Ангел е член на „ Да, България ”, и макар другите политически благосклонности с някои от нас, всички ние единомислещо се обединихме към неговата кандидатура. Защото го познаваме като задоволително компетентен, искащ и можещ. И работещ. Защото имаме вяра, че е индивидът, който би се справил с провокациите на локалното ръководство и ще направи всичко по силите си регион „ Овча купел “ да бъде едно в действителност прелестно място за живеене “, пишат уредниците.

В началото на формалната акция за локалните избори Ангел Стефанов беше разгласен и като претендент на Обединение „ Демократична България “ и за него се гласуваше с бюлетина номер 66.

Ангел Стефанов и представителите на Инициативните комитети в региона имат вяра, че ще съумеят да завоюват доверието на жителите. И бюлетините с номер 66 в неделя ще бъдат доста повече.

Защото, както споделят те – „ Овча купел може доста повече! “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР