Заедно да бъдем по-добри“ е надсловът на благотворителния концерт на

...
Заедно да бъдем по-добри“ е надсловът на благотворителния концерт на
Коментари Харесай

Благотворителен концерт за страдащия от левкемия 22-годишен Боян

" Заедно да бъдем по-добри “ е надписът на благотворителния концерт на детска вокална групировка " Омайниче “ и другари за събиране на средства за страдащия от левкемия 22-годишен Боян Бонев. Младият мъж приключва с отличие пловдивската Математическа гимназия и продължава образованието си в Англия, където е един от дребното студенти със стаж по специалността след привършване на първата година от образованието си. През юли месец тази година е диагностициран с остра лимфобластна левкемия.

Започва лекуване и след един месец се оказва, че би трябвало да се премине към трансплантация на костен мозък в чужбина. Тази процедура обаче е непостижима финансово на семейство му. Благородната идея на надарените деца от " Омайниче “ и техния началник Таня Орманова ще поддържат Невена Пейкова, Симона Загорова, Мирослава Тодорова, Пепи Драгоева, Любомира Чомакова, квартет " Интро “ и още другари.

Концертът ще се състои на следващия ден във Военния клуб в Пловдив от 19,00 часа. Той е част от единадесетия интернационален конкурс за детско-юношеско творчество ``С ария и любов творим положително “, проведен от ДВФ “Омайниче “, Община Пловдив и Военен клуб – Пловдив. Около 250 участника се чака да събере огромния музикален конгрес, който ще се организира от 19 до 21 октомври във залата на някогашното ДНА. `

`С ария и любов творим положително “ дава сцена за изява на смели, млади гении от цялата страна в красивия и античен Пловдив, определен за Европейска столица на културата през 2019 година Куп грамоти, медали и дарове чакат всички участници и художествени ръководители, а лауреатите - дипломи и плакети. Организаторите са планували и няколко огромни награди - за вокална групировка и за самостоятелни реализатори - два велосипеда. Удоволствието да присъждат премиите ще имат с изключение на професионално, по този начин и детско жури от “Омайниче “. Заключителният концерт и връчването на премиите ще е в неделя, 21 октомври, от 17,30 часа. Входът е свободен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР