„Заедно без теб” - това е заглавието на късометражния филм,

...
„Заедно без теб” - това е заглавието на късометражния филм,
Коментари Харесай

Ексклузвини кадри от филма за бягството на Пелов и Колев от Централния софийски затвор

„ Заедно без теб” - това е заглавието на късометражния филм, който споделя за бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор. Филмът е черно-бял и показва своята версия за безследно изчезналия Радослав Колев, оповестява Нова телевизия.

Сензацията от новините за бягството от пандиза на Пелов и Колев се трансформира във филм. Филм по автентичен случай, само че с автентичен сюжет.
Новината за бягството на двамата пандизчии заварва режисьора на лентата Димитрис Георгиев у дома. Разбира я от новините. „ Но когато свърши, Пелов беше погубен, а Колев изчезна, това разсъни моето любознание и прекарах една нощ в гледане на всички видеа и изявленията и тогава разбрах, че тук се крие филм”, разяснява той.

В действителния живот охранителните камери на Централния Софийски затвор запечатват малко по малко дейностите на рецидивистите. След 10 надзиратели, които не реагират, с метла в ръка чистачка гони бегълците.

А дали във кино лентата роля има смелата чистачка, не издаваме до последно. В лентата разбираме предисторията и евентуалната развръзка - каква е ориста на Радослав Колев, от който няма и диря до през днешния ден.

Реалност и художествена небивалица се преплитат, а истината е някъде там. Дали Колев е погубен, дали е жив, за какво бягат дружно с Пелов, кой дава оръжие на нарушители зад решетките и за какво никой не ги стопира?

Стоян Дойчев изиграва килъра Радослав - самоуверен, невъзмутим и безмилостен. Образ, който се запечатва вечно в съзнанието на единствения оживял. Колев удрял жертвите си с чук. Ексклузивна сцена от кино лентата “Заедно без теб” припомня за чука и мястото на престъплението. Режисьорът избира Димитър Иванов да изиграе невъзмутимия Владимир Пелов. Комедиен артист в ролята на убиец-психопат. „ Носеше психопатско лъчение. Беше доста занимателно, тъй като той играе умопобъркан, приказва малко и сега, в който се каже СТОП - стартира смях”, разяснява Димитрис Георгиев.
Филмът търси отговори и по-далеч - каква е душeвността на индивида, трансформирал се в нарушител. Дали е наказан без виновност и поради това човек търси правдивост като бяга от пандиза.За основаването на сюжета екипът се среща с проверяващи, психолози, юристи и близки на избягалите нарушители. Но не снимат в същинския затвор.

Във кино лентата място за празни приказки няма. Дори един взор споделя доста повече от хиляди думи. Премиерата на кино лентата “Заедно без теб” ще бъде скоро. А оттатък киното истината ще остане някъде там. Отвъд новините, бягството, следствието и изчезналия без диря палач.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР