Задушлива миризма на изгоряло се усеща периодично в няколко квартала

...
Задушлива миризма на изгоряло се усеща периодично в няколко квартала
Коментари Харесай

Столичани се оплакаха от задушлива миризма

Задушлива миризма на изгоряло се усеща от време на време в няколко квартала на София, съобщи Bulgaria on air.

Сигналите се отнасят "Хаджи Димитър ", "Левски ", "Подуяне " и "Сухата река ". Оплакват се още жителите на "Надежда " и "Люлин ". Сигналът е от през вчерашния ден вечерта.

В момента задушлива миризма няма. След сигнала незабавно кметът на София Йорданка Фандъкова е назначила инспекция по случая. Мобилизирани са няколко екипа на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Пожарна сигурност.

Лаборатория за премерване на качеството на въздуха незабавно е била позиционирана на място, само че индикаторите са в норма.

"В момента тече 24-часово замерване на въздуха и всичко е в норма. Има 3 мобилни екипа, които обикалят из кварталите в региона и мерят дали има неразрешени субстанции във въздуха. Има и квалифициран спешен на пожарната ", посочи пред Bulgaria ON AIR Красимир Димитров - шеф на "Аварийна помощ и предварителна защита " към Столичната община.

По думите му миризмата може да е била факт поради запалване на бунище или отпадъци.

"Проверките ще продължат през целия ден, 24 часа ще се следят регионите. В момента има екипи, които са се насочили към промишления регион "Сердика ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР