Задръстване се образува на бул. Цариградско шосе на входа на

...
Задръстване се образува на бул. Цариградско шосе на входа на
Коментари Харесай

Огромно задръстване на входа на София при „Цариградско шосе”

Задръстване се образува на бул. „ Цариградско шосе ” на входа на София при Околовръстния път край Горубляне, поради митинг на жителите от там.
Колони от коли има и в двете направления. Много поданици на столицата се прибират в неделния ден към София, трафикът е засилен. Тапата стартира още от „ Църна мацa”. Колона от коли имаше и на изхода на София, оповестява БГНЕС.

Днес се организира митинг на поданици на „ Горубляне “. Той е против „ систематичната, многогодишна дискриминация на нискоетажните квартали по отношение на панелните жилищни комплекси “.

Във фейсбук недоволни хора споделиха, че тази неделя от 16:00ч. до 19:00ч., са си запазили кръстовището на „ Цариградско шосе “, „ Димитър Пешев “ и „ Павел Красов “. „ На въпроса от Столична дирекция на вътрешните работи, който ни зададоха, когато ги уведомихме, „ Как по този начин си запазвате кръстовище за 3 часа? “, ние отговорихме, че както Следствен отдел към окръжна прокуратура си „ резервира “ към този момент 23 години нашите парцели за бъдещи паркове без да ни обезщетява и без да ни заплаща наем, по този начин ние започваме да си резервираме тяхната благосъстоятелност „ Цариградско шосе “, за наше прилагане “, показват те.

Там изясняват и че това се постанова също и тъй като Столична община продава или отдава чартърен всички публични пространства в Горубляне, в това число тротоарите по Самоковско шосе, градинката до газстанцията и други и ги трансформира в автокъщи за остарели коли, а техните частни парцели отрежда за озеленяване! „ Като попитаме Следствен отдел към окръжна прокуратура за какво го вършат, те ни дават отговор, че общината би трябвало да печели от парцелите си. Наглост, липса на морал и двоен стандарт се показват непрекъснато от столичната администрация “, написа в страница в обществената мрежа.

„ Тротоари в Горубляне “, “Канализация в Горубляне до всяка къща”, „ Детски площадки в Горубляне “, „ Нов парк Изток единствено върху терени общинска и държавна благосъстоятелност “, бяха част от надписите, които носеха протестиращите. „ Ние желаеме да имаме естествена канализация, естествени тротоари “, изброи част от настояванията им Иван Димитров, ръководител на Инициативния комитет на Горубляне.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР