Задоволство заради помощта от 160 млн. евро от ЕС заради

...
Задоволство заради помощта от 160 млн. евро от ЕС заради
Коментари Харесай

Цветанов се радва на парите от ЕС за бежанците, Фандъкова говори за интеграция

Задоволство поради помощта от 160 млн. евро от Европейски Съюз поради бежанската рецесия и хвалба към столичния кмет Йорданка Фандъкова - това се оказаха акцентите в речта на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов по време на конференция на тематика " Бежанската рецесия и развиването на мигрсционните процеси ", съобщи кореспондент на Actualno.com.
Според Цветанов, Фандъкова съумяла да разшири задоволително бежанските центрове в столицата, с цел да не се усети миграционен напън. Ние изградихме леглова база за 1300 души за възможни бежанци, които могат да влязат в страната, сподели той.
Бяхме подложени на сериозен напън от към 10 000 бежанци, това беше огромно предизвикателство пред страната. Държавите от Европейски Съюз не бяха подготвени с бежанската рецесия и миграционните потоци, които потеглиха към Европа. След затварянето на Балканския път също имахме съществени провокации този поток да тръгне назад към страната ни. Трябва да отчетем и законодателната смяна в 43-я парламент, когато се даде опция и армията да се включи в защитата на границата, съобщи още някогашният вицепремиер и вътрешен министър.
Убеден съм, че в този момент, когато следва зимен сезон, можем да бъдем по-спокойни, тъй като неприятните метеорологични условия са причина за ограничение на бежанския поток. Това обаче не значи, че страната не би трябвало да бъде в подготвеност, уточни Цветанов.
Същевременно Фандъкова уточни като предстоящ приоритет по тематиката въпросът с интеграцията и обществените действия, ориентирани към бежанците. Става въпрос за обучение и грижата за непридружените деца. Столичният кмет уточни, че към момента няма огромен брой непридружени деца, само че и страната не е подготвена с механизъм за интеграцията им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР