Задоволство от съвместните усилия за гарантиране на мир и стабилност

...
Задоволство от съвместните усилия за гарантиране на мир и стабилност
Коментари Харесай

Путин, Ердоган и Рохани декларират решителност да се противопоставят на сепаратистките опити в Сирия

Задоволство от взаимните старания за гарантиране на мир и непоклатимост в Сирия изрази турският президент Реджеп Ердоган след края на срещата с държавните водачи на Иран и Русия, която се организира в Анкара.

В взаимно изказване тримата заявяват решителността си да се опълчват на сепаратистките опити в Сирия.

Освен това турският президент прикани интернационалната общественост да поддържа политическо решение на спора в Сирия.

Преди началото на тристранното съвещание се организира среща сред турския президент и иранския му сътрудник, която продължи към час. Тя беше последвана от диалог сред Владимир Путин и Хасан Рохани с сходна дълготрайност.

В тристранната среща с изключение на президентите участваха още тримата външни министри, началникът на турския Генерален щаб, министърът на енергетиката Берат Албайрак и други високопоставени публични лица.

Преди да отпътува за Анкара, иранският първи посланик съобщи, че процесът от Астана е единствената сполучлива самодейност по повод Сирия. Мохамед Джавад Зариф добави, че всички би трябвало да одобряват, че решението на Сирийския спор е политическо и то би трябвало да бъде несъмнено от народа на арабската страна. По думите му, непознатите държавни управления би трябвало да предизвикват процеса, а не да вземат решения вместо сирийците или да пишат нова конституция на страната.

Въпреки разликите си по някои въпроси Анкара, Москва и Техеран са заявили поддръжка. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР