Задоволство от резултатите в борбата с разпространението на коронавируса отбелязват

...
Задоволство от резултатите в борбата с разпространението на коронавируса отбелязват
Коментари Харесай

Светлина в тунела: Добри новини от Великобритания за локдауна и К-19

Задоволство от резултатите в битката с разпространяването на ковид означават във Англия.

Локдаунът на Острова понижил новозаразените с 30 %. За интервала от 13-ти до 24-ти ноември заразяването е спаднало съществено. Данните са от огромно проучване на „ Импириъл Колидж”, което покрива проби от 100 хиляди души.

Според учените най-вече е спаднала болестта там, където ограниченията са били най-строги. Във Англия обособените региони на страната имат разнообразни карантинни ограничения, съгласно равнищата на заразяване.

Изследването демонстрира, че локдаунът е свалил базовото репродуктивно число на вируса до 0,88. Това на процедура значи, че броят на новозаразените ще стартира стабилно да понижава.

„ Искаме да излезем от режима на общонационален локдаун и повече да не ни се постанова да го връщаме. Вече се вижда светлина в края на тунела. Ако бъде утвърдена, имунизацията ще е налична напролет и ще можем да създадем действителна стъпка към връщането на нормалността.

Все още обаче има риск от трета вълна, в случай че не намерим салдото със свалянето на мерките”, съобщи Доминик Рааб - министър на външните работи на Англия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР