Задочни реплики и опит за по-тих тон - така министърът

...
Задочни реплики и опит за по-тих тон - така министърът
Коментари Харесай

Ангелкова се опита да потуши гнева на Валери Симеонов заради преместваемите обекти

Задочни реплики и опит за по-тих звук - по този начин министърът на туризма Николина Ангелкова опита да отговори на експлоадиране на вицепремиера Валери Симеонов по тематиката промени в Закона за устройството на Черноморието.

Вчера, 23 ноември, Симеонов съобщи следното в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия: " Не мога да приема, че да поканиш мутренските групировки, които държат най-апетитните плажове по Черноморието, е форма на публично разискване ".

В утринния блок на Нова телевизия министърът на туризма отвърна, че Симеонов не е участвал на полемиката за измененията в закона и " евентуално е бил измамен във връзка с присъстващите ". Не мисля, че организации като КРИБ, като АИКБ, Съюза на притежателите в Слънчев бряг, в Златни пясъци, Асоциацията на концесионерите, на производителите на безалкохолните питиета, кметове от Черноморието, попадат в определението на господин Симеонов, беше тезата на Ангелкова.

" Дразни ме такова самоуверено държание на министърката, която сякаш не зачита нито премиера, нито вицепремиера ", сподели още Симеонов и в коментар на тези думи Ангелкова съобщи, че със Симеонов си приказват.

Министърът на туризма отбрани очертаващото се оставяне на преместваемите обекти по Черноморието, така кат 90% от присъствалите на полемиката са срещу цялостното унищожаване на преместваемите обекти. Трябва да има по-строг ред и надзор, да се съблюдават, безапелационна беше тя и даде образец с плажа " Слънчев бряг – Север ", където е била развалена концесия и в този момент има повече от 50 отстранени преместваеми обекта. Нямаше по какъв начин в края на май, пред очите на всички туристи, тези планове да бъдат отстранени, сподели Ангелкова.

Николина Ангелкова сподели и, че би трябвало да се внимава с инспекциите за звук по курортите – да се съблюдават законите. Според нея сме на прав път с туризма и напредваме с дребни стъпки.

Министърът на туризма за следващ път акцентира, че Министерството на туризма постоянно е подкрепяло втория въжен превоз в Банско. Нямаме проблеми, имаме разнообразни гледни точки – поддържаме втори въжен превоз при съблюдаване на всички правила. Особено значимо е да се одобри Плана за ръководство на парк " Пирин " – това не значи, че като бъде утвърден, ще се появи въжен превоз – ще би трябвало да се минат отново всички процедури, Оценка на въздействието върху околната среда, съобщи Ангелкова.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР